Hauschka művészeti terápia

A Hauschka művészeti terápia olyan út, ami a lélekerőkön és Énen keresztül járható. A gondolkodás-érzékelés, az érzésvilág és az akarat erőinek eleven és egészséges egybefonódása minden művészeti tevékenységre jellemző. A gyógyító festés, rajzolás, agyagozás, formarajzolás során nem a kész mű a lényeg, hanem a megélt folyamatot kísérő lelki-tudati tapasztalás.Vezetett folyamatról van szó, ami az első találkozáskor beszélgetés, festés-rajzolás során indul el a terápiás cél felé az orvossal együttműködve.

“A páciens egyesül az anyaggal, legyőzi a nehézségeket, elfogadja a hibákat,és fejleszti kitartását.Örömet talál a színben, formában, amelyek lelki táplálékká, gyógyszerré válhatnak.”
(Eva Mees)

 

Amin segíteni tud:

Mentális területen: koncentráltabb figyelem, tudatosság, reális és gazdagabb érzékelés, kreatívabb fantázia és gondolatvilág.

Érzésvilág területén: hangulat ingadozások kiegyensúlyozása (indulatkezelés), szorongás oldása.Pánikbetegség, testképzavarok, kényszeresség, depresszió, migrén, alvás zavarok.

Akarat területén: a fizikai testtel és a föld anyagaival való stabilabb kapcsolat, a formákon keresztül. (inkarnáció segítése)

Testi megbetegedéseknél: ideg-érzékszervi, ritmikus-keringési vagy anyagcsere-végtagrendszert érintő betegségeknél orvosi együttműködéssel alkalmazható.

Gyermekeknél 7 éves kortól és felnőttek számára ajánlható.

×
;