Kökény-Hámori Eszter
biográfiaimunka-kísérő

A biográfia munka által felfedezhetjük a saját egyéni életutunkat, individuális lényünket. Megérthetjük, hogy miért épp azokkal a nehézségekkel, akadályokkal találkozunk, amelyeket valahogy soha nem tudunk kikerülni.
Ha megértjük saját biográfiánkat, egészen más szemmel látjuk a többi embert is. Egy olyan képesség, tudatosság fejlődik ki bennünk, amely segítségével egészen másképp éljük meg aktuális helyzeteinket, találkozásainkat, konfliktusainkat. A biográfia a tudati lélek korszakának fontos módszere, önmagunkkal való objektív találkozás, ráébredés életünk eseményeinek jelentőségére.

Bemutatkozás

Gyermekeim születése kapcsán kezdett a gyógyítás egyre jobban érdekelni, először csak családi körben, majd hivatásként is.
Először a homeopátiában találtam meg a gyógyításnak azt a módját, amely képes az embert individuálisan megragadni és az alapján gyógyítani. Később tanultam Bach-virágterápiát.
Életmód tanácsadó-, és terapeuta-képzésem során megismerhettem többféle keleti gyógymódot. Pszichoterápiás képzésen is részt vettem.
Ezek a képzések sok mindennel gazdagítottak, és sok terápiás eszközt adtak a kezembe, mégis azt éreztem, hogy még nem találtam meg saját utamat a gyógyításban.

17 éves voltam, amikor először találkoztam Rudolf Steiner könyveivel, amelyek által először kaptam választ azokra a kérdéseimre, amikre soha előtte. Ez annyira fontos impulzus volt számomra, hogy egy fordulóponttá vált az életemben.
Ezeknek az eszméknek az életvitellé tétele és a gyógyítás, két külön vonalként haladt az életemben.
Míg végül 31 majd 35 éves koromban megfogalmazódott bennem az igény, hogy ezt a két vonalat egyesítsem és 35 éves koromban meg is valósult azáltal, hogy jelentkeztem az Antropozófus Orvosképzésre.
A képzésen hamar megfogalmazódott bennem, hogy a Biográfia munka az, amiben ezt a két vonalat egyesíthetem, amivel úgy lehet az embereket segíteni, az önismeret, az önmagukra találás útján, hogy nem egy pácienst, egy beteg embert látunk, hanem egy embert, aki az életútjának egy bizonyos pontján áll, ahol különböző feladatokkal és kihívásokkal találkozik.

Nagyon intenzíven vetettem bele magam a hazai lehetőségek mellett külföldi tanfolyamok elvégzésébe is. Rövid idő alatt nagyon sok tapasztalatot szereztem, hogy ki, hogyan
dolgozik a biográfiával és ez alapján állítottam össze saját, folyamatosan formálódó munkamódszeremet.

Ajánlom azoknak, akik szeretnének egy hosszabb folyamat során, mélyebben elmerülni az életútjuk összefüggéseinek felfedezésében, a jelen életük, élethelyzeteik jobb megértéséhez.
Azoknak is ajánlom, akik egy blokkolt állapotban keresik a továbbvezető utat.

Időtartam: 75-90 perc
Ár: 10.000,- Ft
Találkozók: általában két hetes ritmusban

×
;