GÓLYAMESÉK – Ligetszépe mesefonoda

Harmonizáló önismereti csoport várandósoknak

6 x 2 órában

Szeretettel várunk harmonizáló, önismereti és személyiségfejlesztö csoportunkba, ahol a Ligetszépe mesemondó terapeutái mesékkel és történetekkel segítenek a saját születés-élményed feldolgozásában.

A csoport vezetöi mesés útravalóval szolgálnak magzatod ápolásához,  újszülötted és csecsemöd testi-fizikai, lelki-szellemi gondozásához, hogy közös életetek során az összetartozás élménye, érzése erösödjön bennetek. Vagy a traumák melyek a fogantatás, várandósság alatt megtörténtek vagy szülés alatt megjelenhetnek, ne váljanak akadályokká az egyéni és közös sorsotok alakulásában.

A velünk töltött mesés alkalmakon egy-egy alkotás sajátkezü elkészítésében is segédkezünk az örömteli várakozás jegyében!

A 6 alkalom egymásra épül, körbejárva a várakozás és megérkezés csodáját. A csoportot Júniusban indítjuk.

A foglalkozások díja alkalmanként: 3.500 Ft, mely összeg az alkotások anyagköltségét is tartalmazza.

Jelentkezés és információ a csoport vezetöjénél:

Márföldi Erika, marfoldierika@gmail.com 06 30 587 39 05

A foglalkozások helye

Sophianum Antropozófiai Központ,
1015 Budapest, Hattyú u. 14. III. em.,
Ideje: Hétfönként, 10:30-12:30
Facebook: Ligetszépe Mesefonoda

golyamesek_

 

 

Mesedélután

Nyitva van az Aranykapu

Nyárköszöntő mesedélután a Sophianumban

Mesés hétfő délután óvodás és kisiskolás gyermekeknek, felhőtlen játékkal, elcsendesítő mesével, különleges hárfa muzsikával.

Szülöknek: Egészségfejlesztési és otthoni gyermekápolási szaktanácsadás: dr. Kiss Zsuzsa antropozófus orvos, bőrgyógyász és Fajka Lívia antropozófus ápoló. Nevelési tanácsadás: Héjja Zsuzsa extra-lesson tanár.

2016 június 20. 16:00 – 18:00

Szeretettel vár minden családot

A Sophianum gyógyító közössége.

Helyszín:
Sophianum Antropozófiai Központ,
1015 Budapest, Hattyú u. 14.
tel: +36 1 5999 039

Előzetes regisztrációval érvényes árak: családbarát belépő 1 felnőtt + 1 gyerek 2.000 Ft, +2 gyerek 3.000 Ft, + 3 gyerek 4.000 Ft…  Felnőtt belépő: 1.500 Ft.

Program:

A nyári bőrápolási tanácsadással összekötött Mesedélután programja hétfőn, június 20-án: 

15.30 – Érkezés, regisztráció
16.00 – Megnyílik az aranykapu Hárfa zenével
16.15 – Játékszigetek
16.45 – Mozgásos Játékok (több korosztálynak)
17.15 – 18.00 között (a mese ideje alatt) párhuzamosan lesznek a felnőtteknek az orvosi és terápiás bemutatók, beszélgetések. Amíg a gyermekek mesét hallgatnak, az idő alatt Dr. Kiss Zsuzsa antropozófus orvos, bőrgyógyász és Fajka Lívia alternatív fizioterapeuta, antropozófus ápoló tart felnőtteknek szóló előadást, a nyári bőrvédelemről és ápolásról.
17.15 – Hárfazene, dal
17.20 – Mese
17.35 – Játékszigetek
18.00 – Bezárul az aranykapu Hárfa zenével

Leírások:

Dr. Kiss Zsuzsa antropozófus orvos, bőrgyógyász és Fajka Lívia alternatív fizioterapeuta, antropozófus ápoló tart felnőtteknek szóló előadást, a nyári bőrvédelemről és ápolásról.

Kültakarónk, a bőrünk, a legnagyobb szervünk. Érzékszerv, immunszerv, hő- és vízháztartás kiegyensúlyozó is egyben, összesen 1,6 – 1,8 m2 bőrfelszínen.

Fontos elválasztó, de egyben összekötő is a belvilágunk és a külvilág között. Nem utolsó sorban pedig egy olyan kapcsolódási pont, mely a gyógyítás lehetőségét kívülről is biztosítja.

A nyári időszakban, nem csak a napfény, a hő jelenthet problémát ha túlterheljük magunkat velük, hanem gyakran találkozhatunk vírusos, bakteriális betegségekkel is. Ezek gyógyításában fontos szerepe van a külső természetes kezeléseknek, antropozófus terápiáknak. Ezek a gyógyító módszerek, borogatások, hatékonyan alkalmazhatóak pl.  lázcsillapításra, köhögésre, torokfájásos panaszokra, de a napszúrás, leégés tüneteinek enyhítésére is.

Héjja Zsuzsanna nevelési-pedagógiai tanácsadó, extra-lesson tanár, családoknak tart egyéni igényeik alapján terápiás beszélgetést, az újszülött kortól a kamaszkorig előforduló élethelyzetekkel kapcsolatosan.

A beszélgetés regisztrációhoz kötött, melyet a rendezvény napján a helyszínen lehet megtenni.

Életünk valamennyi területén eligazodási kihívások sokaságával találkozunk. Nincs ez másképp a nevelés körében sem. A minket elárasztó információk már motiváltságunkat és jó közérzetünket veszélyeztetik. Álmainkat alig tudjuk valóra váltani, miközben egyik „tökéletesítési lehetőségből” kapunk a másikba. És a rohanás a gyermekeink életét sem kíméli.

Fejlesztő pedagógusként nemcsak a gyerekszoba, de a család küszöbeit is gyakorta kell átlépnem. Ritmusért kiáltanak a külső világ okozta ütemtelenségek, de a gyermek által hozott partitúra is, amiről a szülő egyre inkább érzi, hogy új évezredet jegyez.

A tanácsadó pedagógus ebben az információval telített világban a képességek fejlesztésére koncentrál – nemcsak a gyerek, de a szülő irányában is. Olyan módszerek átadására van szükség, amelyek könnyen elsajátíthatók, és közben átláthatóvá kell tenni az e módszerek mögött meghúzódó célokat és forrásokat. A szülők így majd nyugodtan és kapkodás nélkül fogadhatják az egyébként váratlannak tűnő helyzeteket.

 

Az első gyermekrendezvényünkön készült TVműsor:

hirtv

  

Bibi-Baba: örömteli otthonápolás

A Sophianum Antropozófiai Központ orvosi-terápiás csapata rendszeres foglalkozásokat tervez tartani kéthetente (délelőtti és délutáni csoportokban is) amelyeken az egész család részt vehet és a számára megfelelő módon tanulhatja és gyakorolhatja az egészségmegörzést, illetve a hagyományos otthoni gyógyítást, amelynek hatékonyságát immár a modern kutatások is alátámasztják.Az általunk kínált foglalkozás különlegessége, hogy nálunk nem csak a szülők tanulnak, hanem a gyerekeket is játékos módon, de komoly szakmai háttérrel vezetjük be az egészségmegőrző életformába. Meggyőződésünk, hogy igazi változást csak így lehet elérni, arról nem is beszélve, hogy a szülőknek is konkrét könnyebbség, hogy nem kell külön gondoskodniuk kisgyermekeik elhelyezéséről. A tudás és tapasztalat átadáson túl fontosnak tartjuk meghallgatni a szülők egyedi kérdéseit, problémáit, együtt gondolkodni és személyreszabott tanácsokat adni.

A foglalkozások témái:

Az egészséges és a beteg gyermek otthoni ápolása: pakolások, borogatások gyógyszerek helyett vagy mellett: természetes anyagok, ősi hagyományok, melyeket a legmodernebb integratív orvoslás is igazol és használ

Az otthoni és az óvodai, iskolai ritmus fontossága: apróságok, amelyeknek neuroimmunobiológiailag kimutatt messze-nyúló hatásai vannak gyermekünk testi és lelki egészségére; a mindennapokban alkalmazható “jó gyakorlatok”

A spontán játék és a szabad mozgás fontossága és kihatása a tanulásra, szociális érvényesülésre: egyre több tanulmány és felmérés igazolja ezt a sokak számára meglepő összefüggést; mi a különbség a kornak megfelelő egészséges foglalkozások és a divatos “korai fejlesztés” között, amelynek súlyos következméyei vannak;

A foglalkozások menete: orvos által tartott elméleti előadás kiegészítve gyakorlati, tapasztalási résszel, amit egy közös beszélgetés követ. A gyerekek számára ezzel egyidőben ugyanarról a témáról a nekik megfelelő módon és eszközökkel (kézzel varrt Bibi-Babákkal és nekik készült játék-otthonápolásos szettel, ami teljesen hasonló ahhoz, amilyennel az anyukák is dolgoznak) biztosítunk játékos foglalkozást és igyekszünk olyan tartalmakat előállítani, amelyek minden korosztálynak hasznosak és még élvezhetőek is, mint példáúl a Bibi-Baba mesék és filmek.