Mesedélután

Nyitva van az Aranykapu

Nyárköszöntő mesedélután a Sophianumban

Mesés vasárnap délután óvodás és kisiskolás gyermekeknek, felhőtlen játékkal, elcsendesítő mesével, különleges hárfa muzsikával.

Szülöknek: Egészségfejlesztési és otthoni gyermekápolási szaktanácsadás.

2016 június 20. 16:00 – 18:00

Szeretettel vár minden családot

A Sophianum gyógyító közössége.

Helyszín:
Sophianum Antropozófiai Központ,
1015 Budapest, Hattyú u. 14.
tel: +36 1 5999 039

Előzetes regisztrációval érvényes árak: családbarát belépő 1 felnőtt + 1 gyerek 2.000 Ft, +2 gyerek 3.000 Ft, + 3 gyerek 4.000 Ft…  Felnőtt belépő: 1.500 Ft.

 

Az első gyermekrendezvényünkön készült TVműsor:

hirtv

 

 

golyamesek

 

 

LIGETSZÉPE MESEKUCKÓ

Preventív, harmonizáló mese-foglalkozás óvodásoknak, iskolába készülőknek, és alsótagozatos (6-9 éves) diákoknak a mindennapi túlterheltség okozta szorongás, ingerültség vagy fáradtság oldására.

 meseszoba

A Ligetszépe terapeuták által óvodások, és alsótagozatos gyermekek számára biztosított mesealkalmak a beburkoltság érzését adják, ami már önmagában is megnyugtató hatással van a felzaklatott gyermeki lélekre, és mindamellett, hogy teret engednek a gyermekek alkotó fantáziájának, mozgósítják az én-erőket. A heti ritmusban elhangzó mesék ősképei és a történetfolyamok képei hatására ön-gyógyító folyamatok indulnak el. A 6-9 éves gyermekek már igen fejlett képalkotó fantáziával rendelkeznek. Én-erőiket, kreativitásukat, biztonságérzetüket és szabadságukat növeli, ha népmeséket, tündér-, vagy varázsmeséket, állatokról szóló történeteket hallgathatnak. A foglalkozásokon elhangzó történetek, mesék illusztrációiként a mesehallgatók rajzokban, festményekben, és különféle technikákkal készülő kézműves alkotásokban megjelenő saját belső képei szolgálnak.

Jelentkezés és regisztráció: Dancs Marianna Ligetszépe meseterapeuta, 06 30 624 78 98  dancs.marianna@gmail.com

 

Bibi-Baba: örömteli otthonápolás

A Sophianum Antropozófiai Központ orvosi-terápiás csapata rendszeres foglalkozásokat tervez tartani kéthetente (délelőtti és délutáni csoportokban is) amelyeken az egész család részt vehet és a számára megfelelő módon tanulhatja és gyakorolhatja az egészségmegörzést, illetve a hagyományos otthoni gyógyítást, amelynek hatékonyságát immár a modern kutatások is alátámasztják.Az általunk kínált foglalkozás különlegessége, hogy nálunk nem csak a szülők tanulnak, hanem a gyerekeket is játékos módon, de komoly szakmai háttérrel vezetjük be az egészségmegőrző életformába. Meggyőződésünk, hogy igazi változást csak így lehet elérni, arról nem is beszélve, hogy a szülőknek is konkrét könnyebbség, hogy nem kell külön gondoskodniuk kisgyermekeik elhelyezéséről. A tudás és tapasztalat átadáson túl fontosnak tartjuk meghallgatni a szülők egyedi kérdéseit, problémáit, együtt gondolkodni és személyreszabott tanácsokat adni.

A foglalkozások témái:

Az egészséges és a beteg gyermek otthoni ápolása: pakolások, borogatások gyógyszerek helyett vagy mellett: természetes anyagok, ősi hagyományok, melyeket a legmodernebb integratív orvoslás is igazol és használ

Az otthoni és az óvodai, iskolai ritmus fontossága: apróságok, amelyeknek neuroimmunobiológiailag kimutatt messze-nyúló hatásai vannak gyermekünk testi és lelki egészségére; a mindennapokban alkalmazható “jó gyakorlatok”

A spontán játék és a szabad mozgás fontossága és kihatása a tanulásra, szociális érvényesülésre: egyre több tanulmány és felmérés igazolja ezt a sokak számára meglepő összefüggést; mi a különbség a kornak megfelelő egészséges foglalkozások és a divatos “korai fejlesztés” között, amelynek súlyos következméyei vannak;

A foglalkozások menete: orvos által tartott elméleti előadás kiegészítve gyakorlati, tapasztalási résszel, amit egy közös beszélgetés követ. A gyerekek számára ezzel egyidőben ugyanarról a témáról a nekik megfelelő módon és eszközökkel (kézzel varrt Bibi-Babákkal és nekik készült játék-otthonápolásos szettel, ami teljesen hasonló ahhoz, amilyennel az anyukák is dolgoznak) biztosítunk játékos foglalkozást és igyekszünk olyan tartalmakat előállítani, amelyek minden korosztálynak hasznosak és még élvezhetőek is, mint példáúl a Bibi-Baba mesék és filmek.