Szeptember 14-től új témával indul a csütörtöki festéscsoport.

Téma: Nézőpontok-Találkozások

Időpontok:     szeptember 14, 21, 28,

                        október 5, és 26 és

                        november 2.

Helyszín: 8-30-10-30-ig a Sophianumban

Lesz festés, megfigyelési rajz, szénrajz – Collot színtana alapján.

Polaritásban élünk, egymásnak feszülő ellentétekben, ami nem vezet sehová. A Fény és a Sötétség két kreatív teremtő erő. Nem látható. Minden, ami láthatóvá válik, a fény és a sötétség találkozásának eredménye. A találkozásból létrejön a közép, tér keletkezik és a színek, melyek állandóan változnak, ahogyan a fény erőssége és a nézőpontunk változik. Minden nézőpontból más színeket látunk, ahogyan a mellékelt képen is, ugyanaz a fa ugyanabban az időpontban más arcát mutatja a fény előtt és a fény mögött fényképezve. Minden színnek van egy sajátos mozgás-minősége ahogyan a fény és a sötétség találkozásában keletkeznek. Liane Collot d’Herbois pontos képekben írta le ezeket a mozgás-minőségeket, és azt is, hogyan tükröződik a Fény – Szín – Sötétség makrokozmikus hármassága a hármas tagozódású emberben.

Az emberi lélek is a világos és sötét gondolatok egymásnak feszülésében hullámzik. Ezekben a feszültségekben új képesség-erők is születhetnek, ha figyelmünket koncentráljuk és kontrolláljuk. Ellenkező esetben a feszültség nem-oldódása betegségeket is keletkeztethet.

A tanfolyamon a gyakorlatok segítik a pontos megfigyelést, a rugalmas gondolkodást, a nézőpontváltást, az érzésben oldódást, mindezt tudatos jelenlétben.

A részvétel sem rajz, sem festési előképzettséget nem igényel.

Részvételi díj a hat alkalomra anyagöltséggel együtt: 27 600 Ft. Részletfizetés lehetséges.

Jelentkezés, információ: Ujváry Éva Tel: 06 20 5757049,,E-mail:eva.ujvary29@gmail.com

×
;