HAUSCHKA KLASSZIKUS KOZMETIKAI KEZELÉS

Elisabeth Sigmundnak nem csak a Dr. Hauschka kozmetikai készítmények bázis receptúráit köszönhetjük, melyeket Dr. Rudolf Hauschkával a WALA cég alapítójával közösen dolgoztak ki, hanem svédországi kozmetikájában egy egészen sajátos kezelésmódot is kifejlesztett. Kozmetikai kezelésének központi ideája a szervezet saját erőinek, a bőr regenerációjának, aktivizálásának és fenntartásának elősegítésén alapul. A kezelés szívét az úgynevezett a nyirokstimuláció képezi, amelyet a kozmetikusok finom ecsetek segítségével, gyengéd mozdulatokkal végeznek az arcon.

„Az embernek belső és külső szépségre egyaránt szüksége van.”

-Elisabeth Sigmund-

Dr. Hauschka kozmetikai kezelési mód

A Dr. Hauschka kozmetikai kezelések középpontjában a vendég áll a maga individualitásával, melyre a kozmetikus teljes figyelmével ráhangolódik. A kozmetikus belső jelenléte és figyelme a különleges kvalitású érintés legelső alapfeltétele. Ez az érintési minőség és a kezelés átgondolt, egyénhez igazodó menete az arckezelést átfogó egészségápolássá teszik. A kezelés során használt Dr. Hauschka kozmetikumok a válogatott, ritmikus előállítással feldolgozott gyógynövény kivonataikkal, jótékony védőburokkal veszik körül az embert és védik a környezet károsító hatásaival szemben. A kezelés, amely mint minden életfolyamat, maga is ritmikus lefutású, a teljes, fizikai-lelki-szellemi embert segíti, támogatja, stimulálja a nyirokrendszert, elősegítve ezzel a méregtelenítési, kiválasztási folyamatok egészséges egyensúlyát.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik

 

Dr. Hauschka klasszikus kezelés

A Dr. Hauschka arckezelés – talán meglepően – egy lábfürdővel kezdődik. Az egészséges bőrhöz vezető úton az első lépés: a jólesően átmelegített lábakból áramló ellazulás, ami az egész testet átjárja. A lábfürdőt a lábak bedörzsölése követi. A lábfürdő és a bedörzsölés a polaritás elve alapján felszabadítja a fejet, amely ez által befogadóvá, késszé válik a kezelés további mozzanataira.

A lábak ápolása után a test ellenkező pólusához fordulunk – a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik

Ezt követően a test középső részével foglalkozunk. A kar, váll, törzs izmainak ellazítása, és a kezek, karok bedörzsölése, ápolása után kezdődhet a tulajdonképpeni arckezelés.

Minden eredményes arcápolás alapfeltétele az alapos, kíméletes tisztítás. Az illatos borogatások segítségével előtisztítást kap a vendég, majd a mandula őrleményt tartalmazó tisztító krémmel letisztítjuk az arc, a nyak, a dekoltázs bőrét. A tisztító emulzió egyben segíti is a bőr felépítését. A tisztítás ritmikus „adok-kapok” folyamat: a bőr átjárhatóvá válik, fölveszi a tisztító szubsztanciát és leadja a tisztátalanságait. A letisztított bőrt arctonikkal átsimítjuk, ezzel erősítést kap a bőr. A letisztítást követően gyógynövény kivonatokat tartalmazó gőzzel átmelegítjük a bőrt, ami javítja a vérellátást és gyulladáscsökkentő hatású. A bőr kitisztítása után gyógyiszap alapú maszkot helyezünk föl, ami a tisztátalanságokat magába szívja, ezen kívül megnyugtatja a bőrt és ismét zárja a tisztítás során megnyitott pórusokat.

A kezelés központi történése: a NYIROKSTIMULÁCIÓ

Az intenzív tisztítást-harmonizálást nyirokstimuláció követi. A nyiroknedvek teljes bőrfelületünket – és teljes organizmusunkat – átáramolják, méregtelenítésünk alapvető szervét képezve.
A Dr. Hauschka nyirokstimulációt finom kézmozdulatokkal és ecsetvonásokkal végzi a kozmetikus. Ezzel elérjük a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását. A kezelés belenyúl folyadéktestünk eleven áramlásaiba, életerőink mozgásába, ezzel a teljes embert harmonizálja.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik

A bőr és az organizmus erősítése

A nyirokstimulációt a bőrápoló ampullák zárják, melyek felépítő szubsztanciákkal látják el a bőrt. Majd ezt a vendég bőrállapotának megfelelő pakolás felhordása követi.
Amíg a pakolás kifejti hatását, addig a Dr. Hauschka bőrápoló olajok közül a kozmetikus kiválasztja a vendégének leginkább megfelelőt, amivel dekoltázskezelést végez. A megfelelő testápoló olaj gyógyító erőkkel ajándékozza meg a vendéget.
Mindezek a mozzanatok egy kívülről befelé irányuló, hosszantartó hatású harmonizálást eredményeznek, amit a kezelést követően még jó ideig tapasztalhatunk.
A kezelés befejezéseképpen a pakolás eltávolítása, a bőr újbóli tonizálása után nappali ápoló készítményeket kap a bőr, hogy a vendég ismét frissen, biztonsággal térjen vissza a rá váró feladatokhoz.

 

 

Ritmus a kezelésben

A kezelés – mint látható – ritmikusan hármas tagozódású. Először a lazítási gyakorlatok és a tisztítás, azután a nyirokstimuláció, végül a felépítő-ápoló mozzanatok.
Ezáltal a bőr működése harmonizálódik, a bőr, mint szerv egészségesebb lesz. Ugyancsak harmonizáló hatású ez a kezelés egyoldalú, esetleg beteges folyamatok esetében is (akne, allergia stb.).
Bőrünk folytonosan változik, összhangban a természet éves körforgásával. A tavaszi rügyfakadás-sarjadás, a nyári kiteljesedés, az őszi érési folyamatok, a télbe fordulás lankadó-elhaló folyamatai az emberi bőr történéseiben is tükröződnek.

A kozmetikus a klasszikus kezelés lépéseiből az aktuális igénynek megfelelő kezelési programot állítja össze, így létezik lazító, regeneráló, tisztító és több más kezelésforma is.

Jelenleg központunkban szünetel a Dr. Hauschka kozmetikai szolgáltatás.

image007

 

×
;