HAUSCHKA KLASSZIKUS KOZMETIKAI KEZELÉS

Elisabeth Sigmundnak nem csak a Dr. Hauschka kozmetikai készítmények bázis receptúráit köszönhetjük, melyeket Dr. Rudolf Hauschkával a WALA cég alapítójával közösen dolgoztak ki, hanem svédországi kozmetikájában egy egészen sajátos kezelésmódot is kifejlesztett. Kozmetikai kezelésének központi ideája a szervezet saját erőinek, a bőr regenerációjának, aktivizálásának és fenntartásának elősegítésén alapul. A kezelés szívét az úgynevezett a nyirokstimuláció képezi, amelyet a kozmetikusok finom ecsetek segítségével, gyengéd mozdulatokkal végeznek az arcon.

„Az embernek belső és külső szépségre egyaránt szüksége van.”

-Elisabeth Sigmund-

Dr. Hauschka kozmetikai kezelési mód

A Dr. Hauschka kozmetikai kezelések középpontjában a vendég áll a maga individualitásával, melyre a kozmetikus teljes figyelmével ráhangolódik. A kozmetikus belső jelenléte és figyelme a különleges kvalitású érintés legelső alapfeltétele. Ez az érintési minőség és a kezelés átgondolt, egyénhez igazodó menete az arckezelést átfogó egészségápolássá teszik. A kezelés során használt Dr. Hauschka kozmetikumok a válogatott, ritmikus előállítással feldolgozott gyógynövény kivonataikkal, jótékony védőburokkal veszik körül az embert és védik a környezet károsító hatásaival szemben. A kezelés, amely mint minden életfolyamat, maga is ritmikus lefutású, a teljes, fizikai-lelki-szellemi embert segíti, támogatja, stimulálja a nyirokrendszert, elősegítve ezzel a méregtelenítési, kiválasztási folyamatok egészséges egyensúlyát.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik

 

Dr. Hauschka klasszikus kezelés

A Dr. Hauschka arckezelés – talán meglepően – egy lábfürdővel kezdődik. Az egészséges bőrhöz vezető úton az első lépés: a jólesően átmelegített lábakból áramló ellazulás, ami az egész testet átjárja. A lábfürdőt a lábak bedörzsölése követi. A lábfürdő és a bedörzsölés a polaritás elve alapján felszabadítja a fejet, amely ez által befogadóvá, késszé válik a kezelés további mozzanataira.

A lábak ápolása után a test ellenkező pólusához fordulunk – a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik

Ezt követően a test középső részével foglalkozunk. A kar, váll, törzs izmainak ellazítása, és a kezek, karok bedörzsölése, ápolása után kezdődhet a tulajdonképpeni arckezelés.

Minden eredményes arcápolás alapfeltétele az alapos, kíméletes tisztítás. Az illatos borogatások segítségével előtisztítást kap a vendég, majd a mandula őrleményt tartalmazó tisztító krémmel letisztítjuk az arc, a nyak, a dekoltázs bőrét. A tisztító emulzió egyben segíti is a bőr felépítését. A tisztítás ritmikus „adok-kapok” folyamat: a bőr átjárhatóvá válik, fölveszi a tisztító szubsztanciát és leadja a tisztátalanságait. A letisztított bőrt arctonikkal átsimítjuk, ezzel erősítést kap a bőr. A letisztítást követően gyógynövény kivonatokat tartalmazó gőzzel átmelegítjük a bőrt, ami javítja a vérellátást és gyulladáscsökkentő hatású. A bőr kitisztítása után gyógyiszap alapú maszkot helyezünk föl, ami a tisztátalanságokat magába szívja, ezen kívül megnyugtatja a bőrt és ismét zárja a tisztítás során megnyitott pórusokat.

A kezelés központi történése: a NYIROKSTIMULÁCIÓ

Az intenzív tisztítást-harmonizálást nyirokstimuláció követi. A nyiroknedvek teljes bőrfelületünket – és teljes organizmusunkat – átáramolják, méregtelenítésünk alapvető szervét képezve.
A Dr. Hauschka nyirokstimulációt finom kézmozdulatokkal és ecsetvonásokkal végzi a kozmetikus. Ezzel elérjük a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását. A kezelés belenyúl folyadéktestünk eleven áramlásaiba, életerőink mozgásába, ezzel a teljes embert harmonizálja.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik

A bőr és az organizmus erősítése

A nyirokstimulációt a bőrápoló ampullák zárják, melyek felépítő szubsztanciákkal látják el a bőrt. Majd ezt a vendég bőrállapotának megfelelő pakolás felhordása követi.
Amíg a pakolás kifejti hatását, addig a Dr. Hauschka bőrápoló olajok közül a kozmetikus kiválasztja a vendégének leginkább megfelelőt, amivel dekoltázskezelést végez. A megfelelő testápoló olaj gyógyító erőkkel ajándékozza meg a vendéget.
Mindezek a mozzanatok egy kívülről befelé irányuló, hosszantartó hatású harmonizálást eredményeznek, amit a kezelést követően még jó ideig tapasztalhatunk.
A kezelés befejezéseképpen a pakolás eltávolítása, a bőr újbóli tonizálása után nappali ápoló készítményeket kap a bőr, hogy a vendég ismét frissen, biztonsággal térjen vissza a rá váró feladatokhoz.

 

 

Ritmus a kezelésben

A kezelés – mint látható – ritmikusan hármas tagozódású. Először a lazítási gyakorlatok és a tisztítás, azután a nyirokstimuláció, végül a felépítő-ápoló mozzanatok.
Ezáltal a bőr működése harmonizálódik, a bőr, mint szerv egészségesebb lesz. Ugyancsak harmonizáló hatású ez a kezelés egyoldalú, esetleg beteges folyamatok esetében is (akne, allergia stb.).
Bőrünk folytonosan változik, összhangban a természet éves körforgásával. A tavaszi rügyfakadás-sarjadás, a nyári kiteljesedés, az őszi érési folyamatok, a télbe fordulás lankadó-elhaló folyamatai az emberi bőr történéseiben is tükröződnek.

A kozmetikus a klasszikus kezelés lépéseiből az aktuális igénynek megfelelő kezelési programot állítja össze, így létezik lazító, regeneráló, tisztító és több más kezelésforma is.

image007

 

Tárnoki Fanni
Dr. Hauschka kozmetikus és sminkes

Gimnáziumi éveim alatt sokat gondolkodtam azon, milyen szakma lenne számomra a legtökéletesebb, amiben önmagam lehetek.

A szépség világa,  a friss és üde arc, a sminkek, és minden más a témában érdekelt. Fő célom maga a szépség titkának megszerzése volt.

Kozmetikusként rengeteg kozmetikum készítésének szakmai továbbképzésén vettem részt, majd alkalmaztam ezeket magamon és a vendégeimen egyaránt. Mégis hiányzott még valami. Továbbkerestem, míg rátaláltam a legfantasztikusabb élményre, melyet a Dr.Hauschka termékei nyújtanak számomra.

Legcsodásabb számomra, hogy a Vendég testére és lelkére egyszerre tudok hatni, a kezelés nyugtató, finom és egy olyan feltöltődést nyújt, mely segít ellazulni a hétköznapi rohanásban és feltőltődni úgy, hogy a világ még szebb lehessen, a Vendég pedig egészséges és harmonikus legyen. Tudom hogy a szépség belülről fakad, ehhez pedig hozzá tudom segíteni a Dr. Hauschka Rituálé élményével.

Várok minden pihenni, kikapcsolódni és szépülni vágyó női és férfi Vendéget szeretettel!

Bejelentkezés a rendeles@sophianum.eu címen vagy a központi telefonszámon: + 1 59 99 039

Sophianum Antropozófiai Központ
1015 Budapest, Hattyú utca 14.
www.sophianum.eu

×
;