Korcsog Balázs előadásai a Sophianumban

2018. január 29. hétfő, 18.30 “Marie von Sivers mindig velem lesz. A mi szövetségünk felbonthatatlan.”  Marie Steiner életútja Rudolf Steiner oldalán (Ki volt Marie Steiner? 2. rész). A karmikus előzmények után Marie Steiner individualitásának legutóbbi földi életéről próbálunk áttekintést adni: hogyan vezette el a sors A nagy beavatottak fordítóját korunk legnagyobb krisztusi beavatottjához (1867-1900); miként állt Rudolf Steiner oldalán mint legközelebbi munkatársa és élettársa negyed századon át (1900-1925); és mi történt vele Rudolf Steiner halála után (1925-1948). Első Máriaként Steiner misztériumdrámáinak egyik főszereplője volt – és az ő élete is igazi misztériumdráma: egyszerre volt a centrumban és a periférián az antropozófia földi születésénél.

Regisztráció itt.

A kétszer született” – a Rudolf Steiner születésnapja körüli misztériumtitkok. Február 25-én vagy 27-én van Rudolf Steiner születésnapja? Vagy mind a kettő igaz? Korcsog Balázs Szergej Prokofjev egyik tanulmánya alapján tekinti át a Steiner születésének időpontja körüli misztériumtitkokat.  Regisztráció itt.

2018. március 26. hétfő, 18.30 “A Léleknaptár – válasz a második michaeli hívásra.” Rudolf Steiner és Christian Rosenkreutz “naptárreformja” egy valóban Krisztushoz mért időszámításért.  Regisztráció itt.

×
;