Dr. Robert Gorter, holland antropozófus orvos (belgyógyász, immunológus, onkológus) újból a Sophianum vendége lesz. Ezúttal a fő téma a kannabisz növény orvosi felhasználása. Dr. Gorter a 70-es évek óta végez kutatásokat ebben a témában, és komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik a klinikai alkalmazás terén is.

Február 23. péntek 18:00 – 21:00: A kannabisz orvosi alkalmazásának lehetőségei a világban és Magyarországon. Előadók: dr. Robert Gorter és Szelestei Miklós, a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnöke, akik február 24-én, szombaton 10:00 – 16:00 között dr. Papp Szidónia, a Sophianum belgyógyászánakközreműködésével gyakorlati műhelymunkát kínálnak az egészségügyi szakembereknek a témában.

A műhelymunka programja:

10-12: Cannabis hatóanyagok, hatásmechanismus, előállítási módszerek, alkalmazási formák, gyógyszerkölcsönhatások. Klinikai alkalmazás, eddigi eredmények. Hazai helyzet és hozzáférés.
12-13: ebédszünet
13-14.30: konkrét betegségek kezelési lehetőségei Cannabis származékokkal: sclerosis multiplex, gyermekkori epilepszia, daganatos betegségek (tudományos eredmények és gyakorlati tapasztalatok)
14.30-15: kávészünet
15-16: fórum kérdésekkel, megosztásokkal, előretekintés

FIGYELEM! A műhelymunkára a helyek korlátozottak: regisztrációt érkezési sorrendben tudunk elfogadni. Az előadásra és/vagy műhelymunkára itt regisztrálhatnak.

Árak: pénteki nagyelőadás: 4.500 Ft (pedagógus és diákjegy 3.000 Ft), szombati műhelymunka 11.000 Ft,  teljes hétvége: 14.000 – Ft. Kedvezményes részvételért a szombati műhelymunkán kérjük, írjanak a sophianum@sophianum.eu címre.

Orvosi rendelés:
Február 22. csütörtök 10.00-18.00 és február 23. péntek 10.00-17.00 Dr. Gorter orvosi konzultációja. Bejelentkezés a recepción. Dr. Gorter hollandul, németül és angolul beszél, szükség esetén, külön díjazásért, tolmácsolást biztosítunk.

 

Dr. Robert W. D. Gorter: Életút és tapasztalatok

Dr. Gorter Hollandiában született és nőtt fel, majd 1971-ben az Amszterdami Egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd a következő szakvizsgákat tette le:

  1. Családorvos és Közösségi orvos (beleértve a közegészségügyi szakorvosi képesítést is);

  2. Onkológia;

  3. Trópusi betegségek (beleértve a sürgősségi sebészetet, mint pl. a császármetszést);

  4. Antropozófus orvoslás;

  5. Homeopátia;

  6. Természetgyógyászat;

  7. Transzlációs orvoslás;

  8. Iskola-egészségtan (gyermeki fejlődés a 6. és a 18. életév között)

  9. Hagyományos kínai orvoslás (Az EU-ban és Kaliforniában bejegyzett akupunktúrás szakember)

Dr. Gorter ezen felül még szintén az Amszterdami Egyetemen filozófiából is szerzett diplomát, amelynek témája a gondolkodás fejlődése az elmúlt 2500 évben.

Dr. Gorter ezután megnyitotta saját nappali kórházát, amelyben biodinamikus (bio), vegetáriánus és egészséges ételeket kínáló étteremlánc is működött, ahol főzőkurzusokat tartottak a páciensek, családtagjaik, valamint iskolai osztályok számára.

Az Amnesty International-nél szakértőként segítette a kínzások áldozatait. 1975 óta néhány társával együtt klinikákat alapítottak Európa-szerte a kínzások áldozatainak, valamint a koncentrációs tábor / poszttraumatikus stressz szindrómákban szenvedők rehabilitációja céljából. Dr. Gorter az Amnesty International révén számos misszión vet részt az emberiség elleni bűntettek nyomon követése céljából.

1982-ben Dr. Gorter az Egyesült Államokba költözött, és további két szakvizsgát tett le a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem Orvostudományi Karán (University of California San Francisco Medical School – UCSF). 1986 és 2014 között Dr. Gorter egyszerre volt az UCSF Egyetem docense, valamint töltött be hasonló pozíciót három kontinens 5 másik jelentős egyetemén.

Mindemellett a Berkeley Kaliforniai Egyetem (University of California Berkeley – UCBerkeley) AIDS Epidemiológiai és Biostatisztikai Tanszékének orvosigazgatója volt, és biostatisztikát és népegészségtan tárgyakat tanított ugyanitt.

Dr. Gorter jelentős szerepet játszott, és az első orvosok között volt, aki HIV/AIDS betegeket kezelt Kaliforniában, és részt vett a világszerte ismert HIV / AIDS ellátásra és kutatásra szakosodott klinika, a Ward 86 részleg (San Francisco General Hospital, San Francisco-I Általános Kórház) megalapításában. Mindezekhez a kutatásaihoz és a klinikai szaktudás megszerzéséhez számos projektben vett részt Argentínában, Brazíliában, Mexikóban és Nicaraguában; valamint Afrikán belül Gambiában, Szenegálban, Nigériában és Dél-Afrikában.

1993-ban Dr. Gortert választották meg az egyik jelentős németországi orvosi egyetem dékánjává. Pozíciót vállalt a berlini “Szabadegyetemen (Freie Universität)”, és megalapította a saját Európai Onkológiai és Immunológiai Kutatóintézetét (Institute for Oncological and Immunological Research) Berlinben. Az intézet három munkatárssal indult el, majd 6 év elteltével már egy 200 főt foglalkoztató vezető kutatóintézet lett, hozzá tartozó akadémiai fiókintézetekkel.

A 2000 óta eltelt időszakban Dr. Gorter megalapította és ő is vezeti a saját, elsősorban a nem-toxikus rákterápiára szakosodott klinikáit Hollandiában, Németországban, Dél-Afrikában, Egyiptomban és Törökországban.

Az elmúlt 45 év során Dr. Gortert több mint 400 alkalommal hívták meg vendégprofesszorként vagy fő szakemberként nemzetközi kongresszusokra.

Dr. Gorter számos cikket, beszámolót és könyvet publikált. Néhány lefordított könyve több mint kétmillió példányban kelt el.

1999 óta Dr. Gorter és csapata kiterjedt tapasztalatokat szerzett a monocitából származó dendritikus sejtek (DC) valamint az autológ, mezenchimális őssejtek (MSC) szövethelyreállításnál történő klinikai alkalmazásában.

A következő weboldalon számos Dr. Gorter és csapata által kezelt páciensekkel készült videófelvétel tekinthető meg: https://vimeo.com/channels/mcctestimonials

www.gorter-model.org

×
;