December 15, péntek, 18:00

Angelológia a történelemben
Ősi tanítások az angyalokról a modern tudományok fényében

Az ősrégi hagyományok hét arkangyalt ismernek, akik az idő szellemeiként támogatják a ciklikusan visszatérő kulturális korszakokat. A mai pszichológia és történelem fényében már egyértelmű, hogy ez az ősi hit bizonyos szempontból megfelel az igazságnak. Ma arkangyalok helyett paradigmaváltásokról, kulturális mintázatokról és a kollektív tudatalatti archetípusairól beszélünk.

Dr. Emil Pales a kreativitás hullámait vizsgálja a világtörténelemben már 25 éve. Az istenekről és angyalokról szóló mítoszok nem pusztán a fantázia szüleményei – ezek valódi igazságokat tartalmaznak az élet alapvető rendszereiről.

Dr. Emil Páleš, PhD.

korábban a Szlovák Tudományos Akadémia kutatója volt. 1994-ben megalapította, és azóta is vezeti a Sophia Alapítvány az Integrált Tanulmányokért alapítványt. Kutatási területei a kreativitás és a paradigmaváltások időbeli mintázata az egyén pszichológiájában, a világtörténelemben és a természet evolúciójában. A munkája hidat képez az ősi vallási tradíciók és a modern tudomány között, és folytatása a szofiológia szláv hagyományának, amely a tudás különböző forrásait (érzékelések, értelem és intuíció) igyekszik szintetizálni. 2008-ban a Zdenek Klein Díj a Humánetológiáért kitüntetésben részesült a prágai Károly Egyetemen.  Regisztráció ITT!

×
;