A 12 Szín és az Ember – Egészség – Betegség, Liane  Collot  d’Herbois színtana alapján

Tudatszint minőségek tükröződése a 12 színben. Tudatfejlődés az individuumban, tudatfejlődés az emberiségben kultúrkorszakokon át. A 12  szín lelki  minőségei. A színek és a gyermekfejlődés szakaszai.

Szeminárium Ujváry Éva Collot festésterapeuta és dr Kiss Éva Zsuzsanna antropozófus orvos vezetésével 2017 őszétől – 2018 tavasz végéig. Második szemeszter kezdődik február 24-én. Ezen a ponton lehetőség nyílik bekapcsolódni a szeminárium munkájába.

Ha a 12 színről van szó, és a színek szellemi természetét, kapcsolódásukat  az emberhez, szeretnénk megérteni, akkor Liane Collot d’Herbois színtanához kell  fordulnunk, aki Rudolf Steiner szellemtudományos munkájának alapján képes volt pontosan leírni a színek eredetét, mozgásminőségét a Fény és a Sötétség kreatív erői között, és azt kapcsolatba hozni a hármas tagozódású emberrel. A dr. Ita Wegmannal (az első antropozófus orvos, Rudolf Steiner munkatársa) együtt töltött évek tapasztalatának alapján pedig megalkotta a Fény-Szín-Sötétség orvosi festésterápiát.

A szemináriumon a színek természetével ismerkedünk, kapcsolódásukat az emberrel, mintegy tükrözve az egyes ember tudatosságának minőségét. Nem terápiás képzés, hanem belső út.

Minden egyes alkalommal megtapasztaljuk egy-egy szín mozgásminőségét, ahogyan a Fény és a Sötétség törvényei alapján keletkezik. Nem pusztán kívülről tekintünk rá, hanem belépve a szín „belső terébe”, belső tapasztalásból dolgozunk. Minden egyes szín tükröződik bennünk tudatosság szinten, lelki szinten, le egészen a fizikaiig. Lesz olyan, hogy egy szín festésénél akadályokba ütközünk, más színben pedig otthon érezzük magunkat. A munka során a személyes figyelem megtapasztalása – amit személyre szóló vezetés támogat – segít a továbblépésben a tudatosodás, a szellemi-lelki-fizikai egészség, a teljesség felé. Lehetőség lesz  elmélyíteni a  gyermekfejlődés  szakaszainak megértését.

Szülőknek , nevelőknek  inspiráció mindennapi munkájukhoz, életükhöz.

A szeminárium időpontjai: Sophianum, 9:30-tól 16:30-ig

Február 24 – Narancssárga

Március 24 – Sárga

Április 14 – Sárgászöld

Május 5 – Smaragdzöld

Június 16 – Türkízkék

Jelentkezés, információ: 06 20 5757049 E-mail: eva.ujvary29@gmail.com

 

 

×
;