"Hogy a kozmikus téli éjszakába szellemi fényt vigyen, erre törekszik szentül a szivem..." (*)

"A találkozás, fény"... Goethe szavait idézve szeretettel várunk mindenkit a Sophianum Karácsony ingyenes kétnapos rendezvényünkre 2017. december 15-16-án: pénteken 10.00-17.30 és szombaton 10.00-16:30 óra között.

A találkozások sokrétű lehetőségének megteremtésével szeretnénk megajándékozni a Sophianum vendégeit, barátait, a gyógyulásukért hozzánk fordulókat és az érdeklődőket.

PROGRAM

Péntek, december 15.

12:00 - 13:00 Gellért Ferenc előadása a fénygyökérről

13:00 - 14:00 Luzsányi Kornélia bemutatja és beszélget az érdeklődőkkel az általa készített Rügyelixírről

15:00 - 16:15 A Farm-alapú Nevelésért Egyesület bemutatkozó beszélgetése. Ennek kapcsán felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy Kósa Boglárka december 11-én hétfőn, 19:30-tól tart előadást szintén a Sophianumban: "Gyermekeink nehézségei a táplálkozás életfolyamatának tükrében - a szülő szemével" címmel. A Facebook esemény linkje itt érhető el.

16:30-kor Döbröntei Zoltán festőművész megnyitja a Napút Művészeti Akadémia Ádventi kiállítását.

Szombat, december 16.

10:30 - 13:00 Sophianum Kuckó családi programok: "Kékvölgyi zenés-mesés varázslat" hetedikes tanulók műsora a kicsiknek, "Pentaton Dúdoló" és "Szülő Születik": Segesdi Márta és Tamás Anna beszélget szülőkkel, nagyszülőkkel, várandósokkal.

11:30 - 12:30 Csoportos euritmia Bakony Rita és Jason Tingley vezetésével

13:00 - 14:30 "Ünnepi lakoma másképpen" - beszélgetés, ötletek Kovács Nórától és Felcsiki Tündétől, valamint a Hattyúházbeli partnereinktől: Bereg Bár, Hattyú Café és Zöld Zé - biobolt. Meglepetésre is lehet számítani!

15:00 - 16:30 Dr. Kun Csaba tart előadást az agyagról.

A közösségi térben mindkét napon Hauschka és Argital kozmetikumok, Mogli, Natúr Verzió, Martina Gebhardt, Taoasis, Baldini, Pásztohy Néri és az Ariadné Műhely kézműves termékei, Rügyelixír és könyvek kaphatók széles választékban. A recepción Sophianum Ajándékutalványok vásárolhatóak 2.000, 5.000 és 10.000-es címletekben, amelyekkel a megajándékozottak terméket, könyvet, illetve terápiás foglalkozásokat egyaránt fizethetnek majd a 2018-as év során.

Egyéni fél órás dr. Hauschka smink szaktanácsadásra lehet jelentkezni Balla Katalinnál pénteken 10-18 között, szombaton pedig 10-14 között az info@drhauschka.hu vagy a  +36/70 941 28 09 telefonon 1.000 Ft-os regisztrációs díj ellenében, ami a helyszínen levásárolható. Ugyanitt a Sonett bio tisztítószerek és a www.csinta.hu aszalt bio gyümölcsök is megvásárolhatóak. Előrendelés: biokatalin@gmail.com

Kozmetikai szaktanácsadásra az Argital biokozmetikumokkal kapcsolatosan az info@argital.hu címen lehet jelentkezni levásárolható 1.000 Ft-os regisztrációs díjal.

KARÁCSONYI  ELŐADÁSOK

Örömmel hívunk meg mindenkit három különleges alkalomra, amelynek szellemi fényét be szeretnénk szőni az adventi elcsendesülésbe, hogy - mint magok a föld meleg ölelésében - ezek az impulzusok is majdan tettekké tudjanak sarjadni: egyéni cselekedetekké és közösségi összefogásokké.

Először érkezik hozzánk Dr. Emil Páleš, PhD., aki korábban a Szlovák Tudományos Akadémia kutatója volt, 1994-től pedig alapítója és vezetője a Sophia Alapítvány az Integrált Tanulmányokért kezdeményezésnek. Kutatási területei a kreativitás és a paradigmaváltások időbeli mintázata az egyén pszichológiájában, a világtörténelemben és a természet evolúciójában. 

December 15., péntek 18:00 "Angelológia a történelemben. Ősi tanítások az angyalokról a modern tudományok fényében" (bővebben és regisztráció itt) Az előadás anyagát részletesen tárgyaló könyv német és angol nyelven megvásárolható a központunkban.

December 16., szombat 17:00 "A melegszívűség gyógyítja a rákot" (bővebben és regisztráció itt)

Bízunk benne, hogy nem csak mi, hanem minden vendégünk, barátunk is örömmel fogadja az újabb változást a december 18-ra  meghírdetett Korcsog Balázs előadásának témájával kapcsolatosan. Mivel a napokban jelenik meg az általa fordított LÉLEKNAPTÁR, amelyre hosszú ideje várunk, ez alkalomból egy bevezető előadással egybekötött könyvbemutatót tartunk 18:30-as kezdéssel. Az előadás címe: LELKI ÉS SZELLEMI NAPTÁR - KRISZTUSI IDŐSZÁMÍTÁS - Rudolf Steiner és Christian Rosenkreutz impulzusa egy valóban krisztusi időszámításért. A kiadvány megvásárolható már a Sophianum Karácsony rendezvény alatt is. Az előadásra  ezen a linken lehet regisztrálni.

FONTOS

Az előadásokra jegyek a szokásos árakon a recepción válthatók. Így az Emil Pales előadásokra, melyeket angolból Lendvay Miklós tolmácsol, a belépő 3.500 Ft. Az ünnepek alkalmából pedagógusoknak, iskolai munkatársaknak, nyugdíjasoknak és diákoknak 1.500 Ft-os kedvezményes jegyet ajánlunk, amelyhez a honlapon szükséges regisztrálni. A helyszínen, előzetes regisztráció hiányában, a kedvezményes ár a szokásos 2.500 Ft. Korcsog Balázs előadására 2.500, illetve 1.500 Ft-os belépő váltható. Megköszönjük, ha regisztrálnak és azt is, ha megfontolják, hogy élnek-e a kedvezményes belépő lehetőségével.

(*) A hírlevél mottója az új kiadású Léleknaptár 37. hetének verséből való

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink és terapeutáink  iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 1 5999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Zárva leszünk december 22. és január 8. között. Orvosi rendelés január 2-tól.

Békés adventet, fénnyel teli, áldott ünnepeket kívánunk!