---

KIEMELT ORVOSI TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJAINK

November 17-19-én péntek 14 órától vasárnap 13.30-ig.

A hármas tagozódású ember: diagnózis, terápia a Fény-Szín-Sötétség szemszögéből
Szeminárium Joost Groot, a svájci Paracelsus Kórház munkatársának vezetésével. Előadás és gyakorlati munka: festés, szénrajz, betegek diagnosztikus képeinek bemutatása. A programot a szervező Ujváry Éva Collot festésterapeuta elsősorban orvosoknak, pszichológusoknak és terapeutáknak ajánlja mint egy lehetőséget a hármas tagozódású emberkép és bizonyos betegségképek megértésének elmélyítésére. De a szeminárium nyitott azok számára is, akiket érdekel a színek eredete, kapcsolódásuk az emberhez. Részletek és regisztráció ezen a linken.

December 1-2. PhD MD Robert Gorter, a University of California San Francisco Medical School (UCSF) emeritus professzora, számos klinika alapítója lesz a vendégelőadónk. Témánk: "Egészség és betegség a karma és a reinkarnáció tükrében". A péntek és szombat este 18:00-kor kezdődő előadások nyitottak, a szombati műhelymunka (9:30 - 16:30) orvosoknak, terapeutáknak, gyógyszerészeknek meghívásos alapon működik. Ehhez emailben kérjük a jelentkezést a szakképzettség megjelölésével a sophianum@sophianum.eu címre. További részletek hamarosan a honlapon. Az előadóról itt olvashatnak.

---

CSÜTÖRTÖKI FESTÉSCSOPORT

Arany szín a természetben és mint belső fény: az arany ősztől – a Karácsony fényéig. November 9-től december 14-ig, 6 alkalommal, kapcsolódva az évkörhöz, az arany színnel foglalkozunk. A foglalkozások csütörtökönként reggel 8:30-tól 10:30-ig tartanak. Pasztellel, szénnel, és akvarell festékkel dolgozunk. Szeretettel várunk! Jelentkezés, információ: Ujváry Éva 06 20 5757049 E-mail:eva.ujvary29@gmail. com

---

TOVÁBBI RENDSZERES PROGRAMJAINK

Október 27. péntek, 18.30 Dr. Kun Csaba "Gyógyító növények és szubsztanciák" előadássorozatának következő témája: "Ausztrália gyógyító nővényei: eukaliptusz, teafa és ilang-ilang". Picit bővebben és regisztráció itt.

November 3. péntek, 18:00 folytatódik a "Szabad beszélgetések az antropozófiáról". Ez alkalommal Magyar Zsolt "A harag és a megbocsátás szerepe és jelentősége az életünkben" témában kalauzolja a résztvevőket. Bővebben és regisztráció ezen a linken.

November 11. szombat, 9:30 - 16:30 "A 12 Szín és az Ember. Egészség – Betegség Liane Collot d’Herbois színtana alapján" Tudatszint-minőségek tükröződése a 12 színben. Tudatfejlődés az individuumban, tudatfejlődés az emberiségben kultúrkorszakokon át. Az Ujváry Éva Collot festésterapeuta és dr Kiss Éva Zsuzsanna antropozófus orvos által vezetett szeminárium második, a Magentával foglalkozó része. Részletesebben itt.

November 12. vasárnap, 9:00 - 15:00 Biográfiai műhelymunka Orna Ben Dor-ral: "Az ellenerők megszelídítése" harmadik rész. A műhelymunkán az is részt vehet, aki az előző alkalmakon nem volt jelen. Regisztráció itt. Mivel egyre többen keresték meg Ornát személyes konzultációt kérve úgy döntöttünk, hogy azt is rendszeresen elérhetővé tesszük. Ez alkalommal a Sophianumban november 10, pénteken rendel és egy szabad hely maradt. Jelentkezni a sophianum@sophianum.eu címre küldött emaillel lehet.

November 16. csütörtök, 19:15 Kovács Eleonóra antropozófus táplálkozásterapeutánk és Felcsiki Tünde gasztroblogger közreműködésével beszélgetés-sorozatot indítunk "A tudatos étkezés és étkeztetés egészségmegörző és közösségépítő hatása" címmel. Felcsiki Tünde: vendéglátó- és kereskedelmi végzettségű közgazdász. Neve már jól ismert az egészséges, „reform" konyhát előnyben részesítők körében. A mindmegette.hu mentes rovat szakmai vezetőjeként, rádióműsorok többszöri vendégeként, a nyomtatott sajtó rendszeres interjúalanyaként igyekszik bemutatni és átadni azt az életérzést, amit számára a "mentes" ételek elkészítése és fogyasztása jelent. Hamarosan a további vendégek nevével és bővebben, valamint regisztráció itt.

---

November 6. hétfő, 18:00 "Gyermekek a képernyők tükrében" kétrészes előadás első része.

"Antropozófiával foglalkozó gyermekpszichiáter vagyok." írja Dr. Péter Judit előadónk. "Minden nap találkozom a média hatásaival a gyermekek viselkedésében. Az első előadásban tudományos kutatások eredményei alapján szeretném bemutatni azt, hogyan hat a média az ember (a fejlődésben levő gyermek) hármasságára, fizikai testére, lelkére, szellemének megnyilvánulására, milyen módon befolyásolja a személyiség alakulását. A második előadásban arról lesz szó, mit tehet a szülő, mit tehet a tanár ezzel a jelenséggel szemben. Hogyan tudjuk megtalálni a kiegyensúlyozó-, gyógyító-erőt, hogy kontroll alatt tartsuk a média lényét életünkben? Regisztráció itt.

ELŐREJELZÉS

November 28., kedd, 19:15 "Ki volt Marie Steiner?" - Korcsog Balázs nagysikerű előadásának második része. Regisztráció itt.

December 8. péntek, 18:00 "Világ- és emberszemlélet az orvoslás történetében. A betegség és gyógyulás misztériuma - Misztériumgyógyászat" - előadó Gyuricza László. Bővebben itt....

SOPHIANUM KARÁCSONY

December 15. és 17. között egy különleges programmal készülünk. Akár a központunkat, ezt is hármas tagoltságúra terveztük: a szellemi rész kiemelkedő momentuma Emil Pales, szlovák antropozófus polihisztor két előadása lesz: pénteken és szombaton este. A két téma: "A történelem angeológiája. Régi tanítások az angyalokról a modern tudomány fényében", valamint: "A meleg szív gyógyítja a rákot". Az orvosi-terápiás és a szociális rész kínálatáról hamarosan olvashatnak a honlapon, valamint a következő hírlevélben.

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 1 5999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!