"– Nálatok – mondta a kis herceg – az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégse találják meg, amit keresnek.
– Nem találják meg – mondtam.
– Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák…
– Minden bizonnyal – feleltem.
– Csakhogy a szem vak – tette hozzá a kis herceg. – A szívünkkel kell keresni. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

A Kis Herceg, Antoine de Saint-Exupéry

 

---

ANTHROMED  TOVÁBBKÉPZÉS  l. rész

 "Ha a szervek beszélni tudnának" - dr. Olaf Koob

• Kozmikus rend a szervekben: a hét bolygó – hét fém – hét fő szerv összefüggései

• A négy meteorológiai szerv fenomenológiai megközelítésben:

• A szív, mint „hő szerv”

• A tüdő, mint „föld szerv”

• A máj, mint „víz szerv”

• A vese, mint „levegő szerv”

Az orvosoknak, terapeutáknak, gyógyszerészeknek szervezett műhelymunka célja a szellemi szempontok közelítése a mindennapi gyógyítói praxis kérdéseihez és kihívásaihoz.

Péntek - vasárnap: október 13-15.  Részletes program ezen a linken. Magyar tolmácsolást biztosítunk. A teljes hétvége ára: 15.000,- Ft (az ár már támogatott, ebből kedvezményt nem tudunk adni). FONTOS: kérjük, hogy aki a teljes hétvégére regisztrál a sophianum@sophianum.eu címre írja meg a részvételre jogosító végzettségét, valamint a számlázási címét. Előre is köszönjük az együttműködést!

A péntek esti előadás - "Halld meg a szívedet, avagy: miért nem pumpa a szív?" - nyitott, mindenkinek ajánljuk! Csak az előadásra a jegy 3500,- Ft (támogatott 2500,- Ft). Szívesen nyújtunk intézményi kedvezményt, amennyiben pl. egy iskolából több Tanár és szülő jelentkezik. Ehhez emailt kérünk a sophianum@sophianum.eu címre.

---

KEDVCSINÁLÓ AZ ÚJ PROGRAMUNKHOZ

Többen fordultak már hozzánk a kérdéssel: miképpen ismerkedhetnének meg az antropozófiával, annak különböző életterületeken való alkalmazási lehetőségeivel? 
Vannak akik meg már régóta járják a szellemtudomány útját és olyan alkalmakat keresnek, amikor másokkal is megoszthatják élményeiket, kérdéseiket, felismeréseiket.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy most mindkét csoporthoz tartozóknak - az Antropozófiai Társaság által kínált programok mellett - mi is nyújtani tudunk egy lehetőséget. Ezen a héten, szerdán, október 11-én, 18:00 órai kezdettel Magyar Zsolt szeretettel vár mindenkit, hogy egy közös ismerkedőestből kiindulóan megtalálhassuk a két különböző igényű csoportnak legmegfelelőbb formát és ritmikusságot. Az est témája: “Hogyan juthatunk a Mihály-impulzus közelébe a hétköznapi életünkben?” Regisztráció itt.

---

ELŐREJELZÉS

Október 27. péntek, 18.30: Dr. Kun Csaba "Gyógyító növények és szubsztanciák" előadássorozatának következő témája: Eukaliptusz, teafa és ilang-ilang.

TOVÁBBÍTOTT MEGHÍVÓK

Október 13-15: A Rudolf Steiner Szeminárium szeretettel vár mindenkit HARLAN GILBERT (Amerikai Egyesült Államok) előadására és az azt követő műhelymunkára, melynek címe: A SORS MŰKÖDÉSÉNEK TETTENÉRÉSE ÉLETÜNKBEN,  Helyszín: Rudolf Steiner Ház, Budapest, II. Riadó u. 2/b. Bővebben itt.

Az ABG Kiadó szellemtudománnyal foglalkozó könyveinek bemutatója programváltozás miatt október 20-án lesz az előző hírlevélben szereplő 17. helyett. A helyszín változatlanul a Rudolf Steiner Ház, kezdés 17:00.

Figyeljünk a hasonlóra! – Pódiumbeszélgetés sorozat keretében Székely Anikó nénit, a magyar antropozófia meghatározó személyiségét hívta meg Bóna László, a Homeopátiás Gyógyművészeti társaság nevében október 18-án 19.00-21.00 óráig a Trinitum Szellemi és Közösségi Alkotó Tér nagytermében a Hattyúházban – Budapest, 1015. Hattyú utca 14. Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a homeokult@gmail.com email címen.

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 1 5999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!