"Győzedelmes szellem,
Hevítsd át a bátortalan lelkek ájultságát.
Égesd el az Én-szenvedélyt,
Lobbantsd lángra az együttérzést,
Hogy az önzetlenség,
Az emberiség életárama áradjon
A szellemi újjászületés forrásaként."

Rudolf Steiner, 1919 szeptember 20.

---

KIEMELT ORVOSI PROGRAMUNK

Péntek - vasárnap: október 13-15. Dr. Olaf Koob: "Ha a szervek beszélni tudnának" - Műhelymunka orvosoknak, terapeutáknak, gyógyszerészeknek
Dr. Olaf Koob: német antropozófus orvos, iskolaorvos, számos orvosi témájú könyv szerzője.

Ezt a támogatott áron kínált továbbképzési lehetőséget elsősorban az AMA-végzett gyógyítóknak szervezzük, hogy minél többen tudják a gyakorlatba beemelni mindazt, amit tanultak.

Téma: a négy fő szervet (tüdő, szív, máj, vese és húgyhólyag) vizsgáljuk meg az anatómiai, élettani, patológiai szempontokat lelki és szellemi vonatkozásokkal kiegészítve.

Mi a jelentőségük ezen szerveknek az egészséges és beteg állapotban? A fenomenológia segítségével tekintünk rá az összefüggésekre az akadémikus orvoslás, az antropozófus orvoslás, a homeopátia és a kínai hagyományos orvoslás vonatkozásaiban.

Részletes program és tudnivalók ezen a linken. A program német nyelvű, magyar tolmácsolást biztosítunk. A teljes hétvége ára: 15.000,- Ft (az ár már támogatott, ebből kedvezményt nem tudunk biztosítani). Lehet jönni csak az előadásra is, ennek díja: 3500,- Ft (támogatott 2500,- Ft)

Megköszönjük, ha nem antropozófus orvos kollégákhoz is el tudjátok juttatni a program hírét!

---

ÚJ PROGRAM!

Szerdán, október 11-én 18:00 “Hogyan juthatunk a Mihály-impulzus közelébe a hétköznapi életünkben?”Ehhez igyekszünk közelebb kerülni lelkünkkel Magyar Zsolt előadó segítségével.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki keresi a mihályi találkozásokat az életében. Fontos tudni, hogy ez az alkalom egy rendszeres munka bevezetője kíván lenni, amelyet két különböző szinten kínál az előadó: “Szabad antropozófiai beszélgetések” címmel egy, az antropozófiába való bevezetést kínáló sorozat, valamint egy másik, amely azoknak szól, akik már régebben foglalkoznak szellemtudománnyal. Regisztráció ezen a linken.

Magyar Zsoltról: az előadó 21 éve találkozott az antropozófiával. Több mint 15 éve tart előadásokat. Igyekszik képviselni a világban a tetten érthető antropozófiát, ahogyan az átszövi a mindennapi életünket.

---

ÚJRA SOPHIANUM KUCKÓ!

A “dackorszakról” lesz szó 2017. október 11-én, szerdán 10-12-ig a Szülő születik! beszélgetőkör következő találkozóján a Sophianum Kuckóban. A csoport összehívója: Tamás Anna, három Waldorf-iskolás tinédzser anyja, tanár. Bővebben itt lehet olvasni, illetve jelentkezni is.

EMLÉKEZTETŐ A MEGHIRDETETT PROGRAMJAINKRÓL

Hétfőn, október 2-án, 18:00-kor táblarajz műhelymunkát tart kedves visszatérő vendégünk, a skóciai Camphillben lakó és munkálkodó antropozófus festő: David Newbatt. Regisztráció ezen a linken.

Pénteken, október 6-án este 18:00 és szombaton, 7-én délelőtt 10:00 2x3 órás műhelymunka Orna Ben Dor, izraeli Biográfiai Munka Konzulenssel, "Az ellenerők megszelídítése" témában. Részletek és regisztráció ezen a linken.

Szombaton, október 7-én, 16:00 órai kezdettel a bécsi Odyssee Theatre társulata előadja Rudolf Steiner második misztériumdrámáját, melynek címe: "A lélek megpróbáltatása". Vetített magyar fordítás kíséri az előadást, így nem szükséges német nyelvtudás. Jegyek már csak korlátozott számban kaphatók! Regisztrációt ezen a linken.

Továbbított meghívó

Szeretettel meghívjuk minden antropozófia iránt érdeklődő barátunkat 2017. október 17-én, kedden 17 órára a Rudolf Steiner-házba (Budapest, II., Riadó u. 2/b), ahol az ABG Kiadó szellemtudománnyal foglalkozó könyveit mutatjuk be.

Kiadónk 2012 óta ad ki könyveket. Most jelent meg 23. kötetünk. A témák nagyon változatosak, úgy hogy mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló művet. 2014-ben, az első világháború kitörésének százéves évfordulójára kezdtük megjelentetni a hatkötetes Kortörténeti szemlélődéseket (ÖK 173.). Idén, 2017-ben száz éve, hogy megszületett a társadalmi szervezet hármas tagozódásának eszméje. Erre az alkalomra készülve adtuk ki a Cikkek és tanulmányok a társadalmi szervezet hármas tagozódásáról… (ÖK 24.), A lélek rejtélyeiről (ÖK 20.) és a napokban megjelent, A társadalmi kérdés (ÖK 328.) című Steiner műveket.

Könyveink bemutatása mellett szeretnénk ismertetni barátainkkal legközelebbi terveinket is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Scherak Mari és Wirth-Veres Gábor

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 1 5999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!