"Az ember szabad csak a szellemben lehet. Egészen addig, ameddig függ attól, amiben szelleme mint testiségben lakik, addig rabszolgája ennek a testiségnek. Szabaddá csak akkor válhat, ha újból megtalálja magát a szellemben, és a szellem révén uralkodni fog mindazon, ami benne van. A „szabaddá válás” feltétele az, hogy az ember magát szellemként találja meg önmagában. A valóságos szellem, amelyben rátalálhatunk önmagunkra, az egyetemes emberszellem, melyet a Szent Szellem pünkösdkor belénk húzódó erejeként ismerünk; melyet mi magunknak kell a bensőnkben világra hoznunk, kinyilvánítanunk. Így változik át számunkra a pünkösd szimbóluma hatalmas ideállá, az emberi lélek önmagában zárt, szabad individualitássá történő szabad fejlődésének ideáljává." Rudolf Steiner

---

Május 30-án kedden 19:00-21:00 óráig Jean-Pierre Caron franciaországi antropozófus szervezetfejlesztő, bankár és biográfiai konzulens előadása: "Pénz - Énfejlődés - Ellenerők" Bővebben és regisztráció itt.

 

---

Június 21. és 26. között Orna Ben Dor izraeli biografiai tanácsadó és iskolavezető tanár kezdőknek és haladóknak tart karma megismerési műhelymunkákat. További részletek ezen a linken.

---

Csütörtöki festéscsoport: Lelkünk tájai 

A csütörtöki festéscsoport nyári szünet előtti utolsó témája júniusban: a táj, ahol jól érezzük magunkat. Az első alkalommal a Fény és a Sötétség találkozásával dolgozunk szénnel. Majd akvarellfestékkel réteges technikával fokozatosan alakítjuk a tájat. Előképzettség, rajztudás nem szükséges.

Időpontok: június 8-tól  június 29-ig csütörtökönként 8.30-10.30. Részvételi díj a négy hétre:18500 Ft anyagköltséggel. Jelentkezést a beérkezés sorrendjében  fogadunk el. Jelentkezés, információ: Ujváry  Éva Tel: 06 20 5757049 eva.ujvary29@gmail.com

---

A Pentaton Dúdoló Házhoz Megy

Sokfélék vagyunk. Van, aki szívesen jön kisgyermekével csoportosan énekelni, de van, akinek nehéz vagy nagyon bonyolult eljutni a Sophianumba, vagy az időpont nem jó. Van, aki csak hangfürdőzni szeretne saját improvizációban, és lehet olyan is, aki csak hallgatni szeretne pentaton dallamokat, dalokat, és furulya-, metallofon- vagy líramuzsikát, és lehet, hogy valaki szeretne rendelni tizenhat kis dalocskát a saját élethelyzeteire, és annyi.
Ezért Segesdi Márta szívesen ellátogat az érdeklődő családokhoz és házhoz viszi a Pentatón Dúdolót. Egyéni egyeztetéssel (segesdimarta@gmail.com) és 2.500 Ft/alkalom áron.

---

SOPHIANUM KUCKÓ 

Június 14, szerda 10-12 óráig. „Szülő születik” találkozón beszélgetünk majd a dackorszakról – másképpen.  Bejelentkezés szükséges az info@apait-anyait.hu címen. Az eseményt csak bejelentkezés esetén tartjuk meg. Ha más korszak, téma érdekel a kötődő neveléssel kapcsolatban, kérjük, jelezd ugyanitt! 

---

A Napút Művészeti Akadémia jubileumi rendezvényére való kedvezményes elővételi jegyvásárlás határideje június 30! Ezen a linken 47 másodpercben ráérezhetsz, hogy miért is lenne jó ott lenni szeptember 29 és október 1 között!

---

Nyári angol tanfolyamok a Sophianumban (is) 13-99 éveseknek alap- és középfokon (beszédkészség, nyelvtan, nyelvvizsga-felkészítő) facebook.com/nyelvvizsgasiker A Waldorf-szemlélettel és tapasztalattal, saját hatékony módszertannal tanító Fehér Anna szeretettel vár mindenkit! +36 30 525 709.

---

A Szabad Gondolatok Házában szeptember 15-16-17: újabb szeminárium az éneklés szellemtudományos megközelítéséről a Werbeck-metódus alapján. Bővebben itt.

---

MULTIFUNKCIONÁLIS, EGYEDI KIALAKÍTÁSÚ TERMÜNK KIADÓ!

Oktatási tevékenységre, kulturális rendezvényekre kiválóan alkalmas, központi fekvésű termünk a nyári időszakban kedvezményes áron bérelhető. További infók, egyeztetés: sophianum@sophianum.eu

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!