Szeretettel hívunk meg mindenkit a harmadik ANTHROPOSOPHIA NAP-ra,  melyet  május 6-án, a MOM Kulturális Központban tartunk.

Idei témánk: "A VÁLASZTÁS SZABADSÁGA" és ezzel szoros kapcsolatban az ELIANT Szövetség kezdeményezéseinek bemutatása. Michaela Glöckler munkatársát, Katharina Offenbornt kérte fel, hogy képviselje őt a rendezvényen.

Az előző évekhez hasonlóan gazdag műsorral készülünk, hogy méltón bemutatkozhassanak a hazai alkalmazott antropozófiai kezdeményezések minden életterületen. Kiállítók jelentkezését a sophianum@sophianum.eu címre várjuk.

---

MÁRCIUSI PROGRAMOK, ÁPRILISI ELŐREJELZÉSEK

24. péntek, 16:00 - 19:00 "Megújulás valósága - a víz titkaitól a jelen sorskérdéseiig" - a hétalkalmas kurzus első felvonása: elmélet, gyakorlat és művészet az antropozófia világszemléletének megismerése és elmélyítése érdekében Hassmann Péter és Tuscher Ágnes kísérésével. Bővebben és regisztráció itt.

27. hétfő, 18:30 - 20:30 Silye Imre, a Keresztény Közösség lelkésze és Bakony Rita, a Sophianum terapeutája beszélnek és beszélgetnek az "Időskor, betegség, haldoklás és halál " témában. Bővebben és regisztráció itt.

29. szerda 9:30 - 11:30 Sophianum Kuckó - Mama-Baba együttlét: Pentaton Dúdoló, Segesdi Márta, Waldorf-tanárnővel, a Nyuszifütty - kézműves mamaműhely és, április 12-én a Szülő Születik közreműködésével. Bővebben...

29. szerda, 16:00 - 18:00 Csoportos Biográfiai Műhelymunka kéthetente dr. Tóthfalusi Annával. A BM különböző módszereivel való ismerkedés munkacíme:nismereti gyakorlatok sok szívre..."

29. szerda, 18:30 - 20:00 Sophianum Gyógyítói Est - "Gyógyító beszélgetések és színek: az önbizalomhiánytól és egoizmustól az éntudatig" - beszélgetés Dr. Solymosi Péter antropozófus orvossal és Ujváry Éva Collot-festésterapeutával. Regisztráció itt.

április 03. hétfő, 18:00 - 20:00 a nagysikerű első előadás után megigért folytatás Kovács Eleonóra antropozófus szemléletű táplálkozásterapeutával: "Tavaszi megújulás az egyénreszabott táplálkozás által"

április 10. hétfő, 16:30 - 18:00 Sophianum Kuckó - Pentaton Dúdolóval: mivel többen érdeklődtek egy esetleges délutáni foglalkozás iránt, Segesdi Márta ezt az alkalmat ajánlotta fel, amelyet - elegendő érdeklődővel - szívesen rendszeresítünk.

---

Egy ember...

Gyuricza Lea gyógytornász, antropozófus terapeuta bemutatkozásából: "Mindig nagyon érdekelt és különleges lehetőségnek tartottam és tartom a légzésünk megismerését; a levegő, a víz és az életerő nyújtotta áramlások és lehetőségek figyelembevételét a mozgásban. Emellett nagyon izgalmasnak találom a neurológiát, a reflexekkel és a kisgyermekkori mozgásfejlődéssel kapcsolatos módszerek tanulmányozását. Ismerkedem az antropozófus gyógyászatból ismert bolygók és fémek hatásaival a fejlődésünkre. Mindezen ismereteket igyekszem magamban integrálni és a tornába beépíteni." Tovább...

---

Csütörtöki Gyógytorna

Márciusban Gyuricza Lea kísérésével folytatódik a kozmosz ölelésének jegyében indított torna, ami a 12 állatövi jegy hatásainak figyelembevételével és a felegyenesedés útvonalának követésével zajlik.

Ezek a folyamatok hatással vannak a törzsizomzatra, a tartásra, az egyensúlyra, a finommozgásokra és még sok egyéb – köztük pszichológiai – tényezőre is. Az óráknak időbeli íve van: az adott órára és egy évre vetítve egyaránt. Akik már rég nem tornáztak, azok is bátran elkezdhetik, a fokozatosság elve és a lazítások lehetővé teszik az izomzat számára a fokozatos felzárkózást. A csütörtökönként 11:00  és 12.00 között tartott foglalkozás ára 1.700 Ft. Az első alkalom ingyenes kipróbálási lehetőség. 

---

Március 29. szerda, 16:00 - 18:00 "Önismereti gyakorlatok sok szívre" A Biográfiai Munka csoportos foglalkozásának címe ugyan zenei ihletettségű, de ez alkalommal is a festményeket hívjuk segítségül az Arany Háromszög módszerével való munkánkhoz. Részvételi díj: 3.500 Ft, kedvezményes ár: 2.500 Ft. A belépő árával Ön a Sophianum Központ működését támogatja. Regisztráció itt.

---

Április 3. hétfő, 18:00 - 20:00 "Tavaszi megújulás az egyénreszabott táplálkozás által" - Kovács Eleonóra antropozófus szemléletű táplálkozásterapeutá előadása, melyben ezúttal több gyakorlati tanácsot, ötletet, receptet is kapnak a résztvevők, hogy az elméleti információkat minél könnyebben ültethessék gyakorlatba, hiszen ennek most, tavasszal van a legmegfelelőbb és legtámogatottabb ideje. Részvételi díj: 2.500 Ft, kedvezményes: 1.500 Ft. A belépő árával Ön a Sophianum Központ működését támogatja. Regisztráció itt.

---

Egy termék....

Az Argital Emóció Biocsokoládé, az olasz antropozófus cég újdonsága elsőként a Sophianumban lesz kapható. Az ősi azték receptúra szerint készült, tradicionális modicai étcsokoládé bio nádcukrot, bio kakómasszát, valamint narancs-, menta- és bourbon vaníliakivonatot tartalmaz. A eredmény egy bio étcsokoládé 75% kakaóval és izgalmas illatokkal, ízekkel.

---

Waldorf-óvodák, Óvópedagógusok figyelem!

Szeretnénk a Gyermekmatinénk és az AnthropoSophia Nap keretén belül megismertetni szélesebb közönséggel is a waldorfos bábszínház csodáját. Várjuk a jelentkezéseteket akár alkalmi, akár rendszeres előadások megtartására. Szülők által tartott előadásnak is nagyon örvendünk!

---

AJÁNLÓ

Fény-Szín-Sötétség Festés tanfolyam Liane Collot d’Herbois módszere alapján Ujváry  Éva vezetésével, április 21-23, naponta  10-17 óráig, helyszín: Trinitum (a Sophianum feletti nagyterem).Színtéma: Az energikus cinóberpiros, a nyugalmas lila, a könnyed kobaltlila és a fényes sárgászöld. Jelentkezést a beérkezés sorrendjében fogadunk el április 10-ig. További információ,jelentkezés: eva.ujvary29@gmail.com Bővebben...

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyv- és termékkínálattal. Március 15-én zárva. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!