Kedves Olvasó!

2017-ben - ígéretünkhöz híven - minden második héten küldünk hírlevelet (+ néha egy-egy hírcsíkot), és törekszünk arra, hogy programjaink kiszámítható, betervezhető ritmusban kövessék egymást. Így például minden második szerdán tartunk Sophianum Gyógyítói Estet, minden szerda délelőtt pedig a Sophianum Kuckóba várjuk a picurkákat.

---

MÁRCIUSI PROGRAMÖSSZESÍTŐ

14. kedd, 18:30 - 20:00 "Ki volt Marie Steiner - Karmikus életútja Rudolf Steiner kutatásainak fényében" - Korcsog Balázs előadása. Bővebben....

18. szombat, 18:00 - 20:00 Sophianum Gyógyítói Est - a Nemzeti Ünnep miatt rendhagyó módon szerda helyett szombaton "Öngyógyítás - Gyógyítás - Zene - Tao Hárfa és Születő zene" Farkasné Pásztor Katalin, Lang András, Mákó Kata és Labus Lili közreműködésével

20. hétfő, 18:00 - 20:00 "Miként szolgálja a táplálkozás a lelki fejlődést?" címmel tart előadást Gellért Ferenc

22. és 29. szerda 9:30 - 11:30 Sophianum Kuckó (15-én zárvatartás miatt elmarad) Mama-Baba (Apa, Nagyi, Pocakbaba...) együttlét: Pentaton Dúdoló, Nyuszifütty - kézműves mamaműhely, áprilistől pedig a Szülő Születik közreműködésével. Bővebben...

24. péntek, 16:00 - 19:00 "Megújulás valósága - a víz titkaitól a jelen sorskérdéseiig" - a hétalkalmas kurzus első felvonása: elmélet, gyakorlat és művészet az antropozófia világszemléletének megismerése és elmélyítése érdekében Hassmann Péter és Tuscher Ágnes kísérésével. Bővebben és regisztráció itt.

27. hétfő, 18:00 - 20:00 Silye Imre, a Keresztény Közösség lelkésze és Bakony Rita, a Sophianum terapeutája beszélnek és beszélgetnek az "Időskor, betegség, haldoklás és halál " témában.

29. szerda, 16:00 - 18:00 Biográfiai Műhelymunka kéthetente dr. Tóthfalusi Annával "Önismereti gyakorlatok sok szívre..." Regisztráció itt.

29. szerda, 18:30 - 20:00 Sophianum Gyógyítói Est - "Gyógyító beszélgetés - Gyógyító színek" - beszélgetés Dr. Solymosi Péter antropozófus orvossal és Ujváry Éva antropozófusművészetterapeutával. Regisztráció itt, bővebben pedig a 29-i programokról a következő hírlevélben.

FONTOS! A szombat, 18-ra tervezett Kelet, Nyugat és a Közép Misztériuma műhelymunkát egy későbbi időpontra halasztottuk.

---

Egy ember...

Dr. Solymosi Péter GYÓGYÍTÓ BESZÉLGETÉS-re várja szerdánként a Sophianumban a hozzáfordulókat. Addig is amig, március 29-én a Sophianum Gyógyítói Est keretén belül személyesen találkozhatnak vele, ezekkel a szavakkal mutatkozik be: " Napjainkban egyre hajszoltabban éljük meg feladatainkat, ezen keresztül önmagunkat. (...) A betegségek egyre színesebbek, ezáltal kevésbé értelmezhetők. Az orvos egyre gyakrabban válik tanácstalanná, betegei panaszait hallgatván. A hivatalosan biztosított orvos-beteg találkozók ideje limitált, sőt szigorúan a gyógyító tevékenységre fókuszálva, kifejezetten rövid, elégtelen. Pedig, ha időt szánunk betegeink meghallgatására, akkor ők előbb-utóbb elmondják, mi is a bajuk…. Csakhogy ehhez idő, meg figyelem kell. Mindkét részről. (...)" Tovább....

---

Sophianum Gyógyítói Est

Március 18. szombat, 18:00 - 20:00: "Öngyógyítás - Gyógyítás - Zene: Tao Hárfa és Születő Zene" Ezen az estén ellazító, feltöltő Hangfürdőt kínálunk a csodálatos Tao Hárfa segítségével. A Tao Hárfa hangzását később több gyógyító és konvencionális hangszer megszólaltatásával egyesítjük Születő Zenévé. A zenélésbe fokozatosan bevonjuk a közönséget is. Az est végén beszélgetünk a Tao Hárfa és a Zene gyógyító erejéről. Akik zenélnek: Farkasné Pásztor Katalin - Tao Hárfa terapeuta, Labus Lili – ének, Mákó Kata - Zenész, Zenei Tréner, Lang András - Zenész, Tréner

Orvosaink, terapeutáink és vedégeink ingyen tartják az előadást. A belépővel Ön a központunk működését teszi lehetővé. Ajánlott hozzájárulás 2.500 Ft, kedvezményes: 1.500 Ft. Regisztráció itt.

---

Március 20. hétfő, 18:00 - 20:00 "Miként szolgálja a táplálkozás a lelki fejlődést?" előadás és beszélgetés Gellért Ferenccel, a nemrég megjelent Táplálkozás és tudatfejlődés című könyvét is bemutatva. Az előadáson többek közt szó esik az ember és az étrend fejlődéséről vázlatosan, illetve a tejről, mézről, krumpliról és fénygyökérről kicsit részletesebben is. Az előadás után főtt fénygyökeret lehet kóstolni ingyen, valamint fénygyökeret és a szerző könyveit is meg lehet vásárolni. Aki fénygyökeret szeretne termeszteni, az szaporító anyagot (bogyót) vihet haza díjmentesen. Részvételi díj: 2.500 Ft, kedvezményes ár: 1.500 Ft. Regisztráció itt.

---

Március 27. hétfő, 18:00 - 20:00 "Időskor, betegség, haldoklás és halál" - előadás és beszélgetés Silye Imrével, a Keresztény Közösség lelkészével. A Sophianum gyógyítói közül ez alkalommal Bakony Rita, antropozófus terapeuta, szakképzett ápoló vesz részt. Az est folyamán érintett témákból: Az időskor életjelenségei. Lelki fiatalodás vagy öregedés időskorban. Betegek és haldoklók kísérése. Szempontok a halál körüli folyamatok mélyebb megértéséhez, és teendőink felismeréséhez. Részvételi díj: 2.500 Ft, kedvezményes: 1.500 Ft, regisztráció itt. A belépő árával Ön a Keresztény Közösséget és a Sophianum Központot egyenlő mértékben támogatja.

---

Egy könyv...

Rudolf Steiner: Az antropozófia válaszai a világ és az élet kérdéseire - az ABG Rent Kiadó gondozásában.

Ízelítő a Kiadó ismertetőjéből: "A most megjelenő előadásokat Rudolf Steiner 1908. március 14. és 1909. november 21. között tartotta különböző városokban. Felhívjuk a figyelmet a "Mi az önismeret című előadásra, ami a maga nemében egyedülálló. Más alkalommal soha nem határozta meg ilyen konkrétan az önismerethez vezető lépcsőfokokat. Az itt leírt módszer nagyon könnyen érthető, és a ma divatos biográfiához és karmakutatáshoz is nagy segítséget ad. Ma azért is olyan fontos az önismeret, mert az individualitás korszakában nem szubjektív ügy többé, nem korlátozódik saját személyiségünk megismerésére, hanem segít énünkben és más emberekben továbbfejleszteni az általános emberi elemet."

---

Egy termék....

Dr. Hauschka Citrom-citromfű testápoló tej: élénkít és frissít

Sok ember szeretné aktívan alakítani az életét és állandóan új kihívásokat keres. A Dr. Hauschka Citrom-citromfű testápoló tej tökéletesen illik ehhez az életformához. Tiszta, friss illata ébreszti az érzékeket, lendületet ad a nappalnak. Ez a frissítő ápolás nemcsak feszes bőrérzetet kelt, hanem az elevenség, frissesség érzetét is nyújtja. A gyorsan beszívódó készítményben az indiai citromfű és az éterikus citromolaj tonizáló hatása keveredik a zsurló struktúráló- és a zsálya erősítő impulzusával. A nagy gondossággal előállított birskivonat segíti a bőrt mint szervet nedvességének megőrzésében, míg a jojoba- és olivaolaj intenzív ápolást biztosít.

---

ELŐREJELZÉS

Május 6-án, szombaton, szeretettel várunk mindenkit a MOM Kulturális Központba, a harmadik AnthropoSophia Napra, melynek témája: "A választás szabadsága". Meghívott előadónk Gerald Häfner, a Goetheanum Szellemtudományi Szabad Főiskola Társadalomtudományi Szekciójának vezetője, többszörös európai és német parlamenti képviselő, számos nemzetközi demokratikus kezdeményezés, valamint a német Zöld Párt alapítója. Kiállítók jelentkezését a sophianum@sophianum.eu címre várjuk.

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyv- és termékkínálattal. Március 15-én zárva. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!