"A gyógyításhoz bátorság kell."

Ita Wegman

---

Február 23-án, csütörtökön, 18:30-kor a Pro Natura Manufaktúra gondozásában megjelenő "Ita Wegman és az antropozófia - Emanuel Zeylmansszal beszélget Wolfgang Weirauch" című könyet mutatja be Almási Katalin.
A könyvbemutató mellett a Sophianum előadójában megtekinthető fotókiállításunk Ita Wegman életéről. A rövid program után a könyvet a helyszínen meg lehet vásárolni. A részvétel ingyenes, de megköszönjük, ha regisztrálással segítik a szervezést. Bővebben...

---

Február 24-én, pénteken, 17:00 és 19:00 között Kovács Eleonóra, antropozófus táplálkozásterapeuta tart előadást "Az egyéni temperamentumhoz szabott táplálkozás egészségmegörző ereje" címmel. "Naponta többször eszünk, naponta többször befolyásoljuk magunkat az ételek hatásaival. Ezt tudatosan kell tennünk, hogy jobb életminőségben éljünk. Minden vérmérsékletnek tipikus egészségügyi sajátosságai vannak. A táplálékok is temperamentumokat, erő minőségeket hordoznak. Ezért nem mindegy, hogy milyen vérmérsékletű ember, milyen életkorában, milyen ételt, mikor fogyaszt. Egy családban különböző vérmérsékletű emberek élhetnek, különböző testi-lelki igényekkel, mégis, általában egyféle ételt esznek és ez nem mindig szolgálja az egészségmegőrzést." Belépő 2.500 Ft., kedvezményes (érvényes regisztrációval) 1.500 Ft. Regisztráció itt.

---

Február 26-án, vasárnap, 16:00 - 18:00 között DÉLUTÁNI GYERMEKMATINÉ-ra ;-) várunk kicsiket ls nagyokat egy önfeledt kacagásra Méhes Csaba pantomíművésszel. Az aprócskáknak Mini-kuckót rendezünk be, ahol a tavasz első napján induló igazi Kuckó házigazdái máris várják kedves vendégeiket. Regisztrációval érvényes árak: felnőttjegy 2.000 Ft., gyerekjegy 1.000 Ft, többgyermekes kedvezményt az info@sophianum.eu címre írva lehet igényelni.

---

Március 1-én, szerdán, 18:30 - 20:00 a második Sophianum Gyógyítói Est előadói: dr. Papp Szidónia, antropozófus orvos, belgyógyász és Bakony Rita gyógyeuritmista és Pressel masszázs-terapeuta. Az euritmia gyakorlatokkal egybekötött előadás címe: "Az Én fejlődése a betegségek tükrében". Regisztrációval érvényes árak: 2.500 Ft, 1.500 Ft (kedvezményes). Gyógyítóink ingyen tartják az előadásokat, az Ön által fizetett belépő a Központunk működését támogatja. Köszönjük!

---

Feltöltődés, önismeret, belső munka - Színekkel

Március 3-tól a Sophianum festéscsoportja Collot színtanával folytatja a munkát. Hét héten keresztül csütörtöki napokon 8:30 és 10:30 között. Téma: a kárminpiros melegsége, áramló mozgása, ahogyan a fény és a sötétség találkozásában felragyog. Lesz megfigyelési rajz, szénrajz és réteges festés vizes alapon, vizes technikával. A folyamat végén forma születhet, talán éppen egy virág, ami előrevetíti a húsvét utáni időszak témáját. Várunk szeretettel minden régi és új résztvevőt, kezdőket, haladókat egyaránt. Jelentkezést a beérkezés sorrendjében fogadunk el korlátozott létszámban február 28-ig.

Információ, jelentkezés: Ujváry Éva 06 20 5757049
E-mail: eva.ujvary29@gmail.com

---

INDUL A SOPHIANUM KUCKÓ!

Március 1-én, szerdán 9:30 és 11:30 között várjuk legapróbb kuckólakóinkat az őket kísérő felnőttekkel egy Kuckónyitó együttlétre, amelyen megismerkedhetnek a házigazdákkal és Segesdi Márta Waldorf pedagógus segítségével belekóstolhatnak a Pentatón Dúdolóba, amelyről a honlapon bővebben lehet olvasni. Szintén ott lesz Tamás Anna, az Apait-Anyait családi magazin szerkesztője, aki a "Szülő születik" programjáról mesél, és Rozgonyi Orsi, aki kézműveskedéssel és angol oktatással, társalgással gazdagítja a Kuckó kínálatát.

---

ELŐREJELZÉS

A 12 színhez kapcsolódó tudatosság-minőségek. Fény-Szín-Sötétség festésgyakorlatok Liane Collot d’Herbois színtana alapján márciustól havi egy alkalommal Ujváry Évával. Bővebben a honlapon...

Időpontok: március 11, április 8, május 14 , és június 11. 9:00 - 16:00 között.

---

A megújulás útja - A víz titkaitól a jelen sorskérdéseiig

Hét alkalomból álló elméleti, gyakorlati és művészeti kurzus az antropozófia világszemléletének megismerése és elmélyítése érdekében Hassmann Péterrel és Tuscher Ágnessel. A kurzusról bővebben a honlapon lehet olvasni, ezen a linken pedig egy kérdőív kitöltésével az érdeklődők részt vehetnek a számukra optimális időzítés és fizetés meghatározásában.

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyv- és termékkínálattal. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!