Kedves Olvasó!

2017-ben minden második héten küldünk hírlevelet, és minden második szerdán tartunk Sophianum Gyógyítói Estet.

Viszont minden programhoz kérjük, hogy regisztrációval segítse munkánkat, illetve, hogy a kedvezményes belépő igényléséhez, töltse ki az itt (és a recepciónkon) található űrlapot. Regisztrálni személyesen, telefonon vagy online lehet, a honlapunkon található naptárban. Regisztráció nélküli helyszíni fizetéskor kérjük, számoljanak +500 Ft-al, viszont minden 5. regisztráció után kérhetnek kedvezményt az adott teljes ár 50%-ig. 

---

FEBRUÁRI PROGRAMÖSSZESÍTŐ

15. szerda, 16:00 - 18:00 "Mindig pont én? Mindig pont velem?" biográfiai műhelymunka

15. szerda, 18:30 - 20:00  Sophianum Gyógyítói Est  dr. Trásy Gáborral. A beszélgetésindító kiselőadás címe: "A tünetek nyelve"

20. hétfő, 18:00 - 20:00 Silye Imre előadása: "Én-fejlődés párkapcsolatban, családban, közösségben"

24. péntek, 17:00 - 19:00 Kovács Eleonóra előadása (változás!): "Az egyéni temperamentumhoz szabott táplálkozás egészségmegőrző ereje"  

26.vasárnap délután Sophianum Gyermeknap Méhes Csabával

---

Egy kiállítás...

Dr. Ita Wegman születésnapja alkalmából februárban fotókiállítást tekinthetnek meg a Sophianum előadójában. Az előadóban zajló programokra való tekintettel és a várakozás elkerülése érdekében ajánlatos a telefonos egyeztetés recepciós kollégáinkkal. 

---

Sophianum Gyógyítói Est

Február 15. szerda, 18:30 - 20:00: "A tünetek nyelve" - dr. Trásy Gábor antropozófus orvos, gyermek- és iskolaorvos. Regisztráció itt.

Orvosaink és terapeutáink ingyen tartják az előadást. A belépővel Ön a központunk működését teszi lehetővé.

Ajánlott hozzájárulás 2.500 Ft, kedvezményes: 1.500 Ft.

---

Február 15. szerda, 16:00 - 18:00 "Mindig pont én? Mindig pont velem?" biográfiai kiscsoportos műhelymunka

Cordula Zeylmans van Emmichoven a "Szív megerősítése" könyv bemutatóján azt mondta: "A démonok ott vannak, ahol mindent személyesen veszünk, személyesen élünk meg..." Dr. Tóthfalusi Anna szeretettel várja erre a műhelymunkára azokat, akiket ez a mondat megérint. Részvételi díj: 3.500 Ft, kedvezményes ár: 2.500 Ft. Regisztráció itt.

---

Február 20. hétfő, 18:00 - 20:00 Silye Imre, a Keresztény Közösség lelkészének előadássorozata folytatódik. Minden előadáson a Sophianum egy orvosa vagy terapeutája is hozzájárul pár gondolattal az adott témához az antropozófus orvoslás szempontjából. Ezalkalommal dr. Tóthfalusi Anna, a biográfiai munka oldaláról közelíti meg az est témáját, amely: "Én-fejlődés párkapcsolatban, családban és közösségben". Kicsit bővebben itt...

Silye Imre - többek között - Szentendrén is tart előadásokat a Frangipani Stúdióban.

---

Egy ember...

Dr. Trásy Gábor, antropozófus orvos, gyermekorvos, iskolaorvos honlapunkon olvasható bemutatkozásából ízelítő: "Szemléletem szerint minden gyógyítási irányzatnak vannak erősségei, és megvannak az egyre messzebbre kitolható határai.(...) Akár felnőttként, akár gyermekkel fordulnak hozzám segítségért, az aktuális állapotot és az egyéni szempontokat is figyelembe véve közösen keressük a megoldást, a választandó gyógyulási utat." Szerdán, február 15-én személyesen is megismerkedhetnek dr. Trásy-val, aki egy rövid bevezető után válaszol a jelenlévők kérdéseire.

---

Egy könyv...

Dieter Brüll: Waldorf-iskola és hármas tagozódás - A kínos megbízás - Az antropozófus intézményi lét kockázatáról

„Amint egy iskolában elkezdődik a tevékenység, struktúrának is lennie kell. Tudom, sok ember van, akik úgy vélekednek, hogy a struktúrának a munkából kell kinőnie. Ez azonban nem igaz. A tartalomnak a munkából, és nem például előírásból vagy dogmából kell kinőnie. A struktúrának azonban legkésőbb azon a napon, amikor az iskola megnyitja a kapuját, jelen kell lennie...” De milyen is legyen ez a struktúra? A válaszban segít Dieter Brüll könyve. Bővebben a kiadó Ita Wegman Alapítvány honlapján.

---

Egy termék....

Argital eukaliptuszkrém: az eukaliptusz fertőzésgátló hatása miatt a krém kiválóan alkalmazható téli időszakban a hideg hatásai ellen. Segíthet megfázás és torokfájás esetén, illetve alkalmas lehet a tüdő és felső légutak támogatására. Nappal érdemes a homlokra, torokra, orra kenni, este lefekvés előtt pedig mellkasra. Gyermekek esetén csak mellkasborogatásként használjuk. A krém zöldagyag gél tartalma és az eukaliptusz tiszta illóolaja gyógybalzsamos hatásúak. Bővebben....

---

Egy TV műsor...

Dr. Papp Szidónia antropozófus orvos, belgyógyász beszélt a Burnout-ról Pataky Enikő "Lelkünk rajta" műsorában, a Hír TV -ben. A kiégés szindrómával és különösen annak megelőzősővel a pedagógusok körében, a központunkban dolgozó orvosok és terapeuták egy különálló szakmai program keretén belül kezdtek el foglalkozni.

---

ELŐREJELZÉS

február 24. péntek, 17:00 - 19:00 "AZ EGYÉNI TEMPERAMENTUMHOZ  SZABOTT TÁPLÁLKOZÁS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EREJE" címmel tart előadást Kovács Eleonóra táplálkozási tanácsadó, antropozófus terapeuta, aki mostantól a központunkban is rendel. Az eredetileg meghírdetett "A táplálkozás és a hormonegyensúly kapcsolata" egy következő alkalomra marad. Belépő regisztrációval 2.500 Ft, kedvezményes ár: 1.500 Ft. Online regisztráció itt. 

február 26. délután végre újból: SOPHIANUM GYERMEKNAP - Méhes Csabával!!! További részletek hamarosan a honlapunkon és a FB oldalon, de regisztrálni már lehet, sőt, ajánlatos, mert most már csak a lenti, kisebb előadóban leszünk! Felnőttjegy 2.000 Ft, gyermekjegy 1.000 Ft, többgyermekes kedvezmény igényelhető.

március 1. szerda, 18:30 - 20:00 második Sophianum Gyógyítói Est: "AZ ÉN FEJLŐDÉSE A BETEGSÉGEK TÜKRÉBEN"- előadás és euritmiai gyakorlat dr. Papp Szidónia antropozófus belgyógyász és Bakony Rita terapeutával. Belépő regisztrációval 2.500 Ft, kedvezményes ár: 1.500 Ft. Online regisztráció itt

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyv- és termékkínálattal. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!