Elhunytak és hozzátartozóik kísérése

Hogyan ápolhatjuk a kapcsolatot az elhunytakkal? Mi segíthet a tragikus halált szenvedett lelkeknek és hozzátartozóiknak?

 Január 31-én, kedden, 19:00 - 21:00 között Silye Imre, a Keresztény Közösség lelkészének soron kívüli előadása. Bővebben....

---

EZ A HÍRLEVÉL NAGYON HOSSZÚ ÉS TÖMÖR

Nem tervezünk több ilyet küldeni az évben.

---

Kedves Barátaink!

A Sophianum csapata örömmel és nagy reményekkel köszönt Benneteket és az előttünk álló Új Évet, amely minden bizonnyal sorsdöntő lesz kezdeményezésünk szempontjából. Amint azt többen tudják a központ egy, az antropozófia iránt mélyen elkötelezett magánszemély nagylelkű adományának köszönhetően jöhetett létre és 2016 őszén lépett az önállósodás útjára, amikor az a döntés is megszületett, hogy januártól a földszinti terekre koncentráljuk a működésünket. Azóta más támogatók, cégek és pályáztatószervek is segítik munkánkat, így kiegészítve a működésből származó bevételeinket.

Az első működési évünkben:

• 250-nél több ember kereste fel orvosainkat, terapeutáinkat

• 1.000-nél több terápiás foglalkozás zajlott

• 100 kisebb, nagyobb program keretében

• 5.000-en fordultak meg nálunk

• 1.000-nél több antropozófiai témájú könyvet adtunk el

• a 2 AnthropoSophia Napnak összesen közel 4.000 látogatója volt

• cikkek, interjúk jelentek meg és két hosszú (23 perces) TV adásban ismertették kollégáink az alkalmazott antropozófiát, az antropozófus orvoslást

• 34 db. hírlevelünket összesen 15.000-nél többször nyitották meg, a jelenlegi 1.318-as címlistánk ennek az évnek köszönhetően gyarapodott közel 50% új feliratkozottal, miközben 52 ember iratkozott le, FB oldalunk követői pedig 1.136-an vannak (a Sophianum előtti oldalaink/csoportjaink: AntroApró 1.603, ÚjSz.T.K. 1.334, Antropozófus gyógyászat csoport 1.071 és a Waldorf in the World 3.347 létszámú közönsége mellett)

• minden csatornánkon mindig igyekeztünk terjeszteni az antropozófiai alapú mások által szervezett programok, kezdeményezések hírét...

Bennünket fénnyel, erővel és bizalommal tölt el mindez, és reméljük, hogy ezt tovább is tudjuk adni!

---

RENDSZERES PROGRAMJAINKBÓL

Minden csütörtök reggel Újváry Éva Collot festés-terapeuta csoportos foglalkozása, időszakonként meghatározott témában. Jelenlegi és eddigi programjairól a honlapon olvashatnak.

Minden csütörtökön 11:00 és 12:00 között gyógytorna Gyuricza Leával

Minden második szerda este: Sophianum Gyógyítói Est 18:30 - 20:00 között. Belépő: 2.500 Ft, kedvezményes: 1.500 Ft.

február 15. "A tünetek nyelve" - dr. Trásy Gábor antropozófus orvos, gyermek- és iskolaorvos. Regisztráció itt.

március 1. "Az én fejlődése a betegségek tükrében" - előadás és euritmiai gyakorlat dr. Papp Szidónia antropozófus belgyógyász és Bakony Rita terapeutával. Regisztráció itt.

Havonta egy előadás és beszélgetés Silye Imrével, a Keresztény Közösség lelkészével, melyeken az adott témához kacsolódik egy-egy orvos vagy terapeuta a Sophianum gyógyítói közül. Hamarosan a honlapunk naptárjában szerepelnek a pontos dátumok, tematika és bővebb információk.

Havonta egy biográfiai műhelymunka dr. Tóthfalusi Annával szerdánként 16:00 és 18:00 között. Legközelebbi alkalom: február 15. "Mindig pont én? Mindig pont velem?" Részvételi díj: 3.500 Ft, kedvezményes 2.500 Ft. Regisztráció itt.

---

ELŐREJELZÉS

február 24.-én A TÁPLÁLKOZÁS ÉS A HORMONEGYENSÚLY KAPCSOLATA címmel tart előadást Kovács Eleonóra táplálkozási tanácsadó, antropozófus terapeuta, aki mostantól a központunkban is rendel

február 26.-án SOPHIANUM GYERMEKNAP - Méhes Csabával

A 12 SZÍN TANFOLYAM Újváry Évával az alábbi időpontokban folytatódik:
március 11, április 8, május 20, és június 11. 9:00 - 16:00 között.

március 11-én 18:00-tól VERSELHANGZÁS - a Waldorfeszt estje

március 18.-án EAST-WEST AND THE RIDDLE OF THE MIDDLE - Kelet-Nyugat és a Közép Misztériuma, műhelymunka Wolfgang Schäffer (az osztrák Antropozófiai Társaság elnökségi tagja), Andrea Nutz (bécsi Waldorf-óvónő és euritmista), Peter Neurath (a szlovák Antropozófiai Társaság vezetőségi tagja), Sanda Dale (a romániai Antropozófiai Társaság vezetőségi tagja) és dr. Tóthfalusi Anna (a Sophianum társ-koordinátora) közreműködésével.

---

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a programjaink:

• pontosan kezdődnek

• regisztrációhoz kötöttek, azaz csak így tudjuk biztosítani a részvételt; regisztrálni személyesen a recepción, a honlapon, külön emailben az info@sophianum.eu címen, illetve telefonon lehet

• a részvételi díjak ÁFA tartalma 27%

A kedvezményes ár biztosításához kérjük, legyenek szívesek ennek az űrlapnak a kitöltésével beküldeni eziránti igényüket, melyet a 2017-es évre adatbázisunkban rögzítünk. Az űrlapot a recepción is ki lehet töltetni. Megköszönjük, ha minden alkalommal meg tudják fontolni, hogy élni kívánnak-e a lehetőséggel vagy esetleg a központunk működését támogatják a kért, vagy annál magasabb összeg befizetésével.

---

Februári ajándékunk....

Személyes konzultációra nyílik lehetőség februárban minden hétfői napon 13 órától és 13:30-tól 15 perces időtartamban. Az ingyenes konzultációra előzetes egyeztetés alapján várja a bejelentkezőket Horváth-Biczó Andrea Dr. Hauschka kozmetikus telefonon: +36-20-250-5052 vagy e-mailben: hbiczoandrea@gmail.com

Időpontok: február 6., 13., 20, és 27.

---

SOPHIANUM KUCKÓ

Megalkulásunk óta szeretnénk a GyermekNapokon kívül rendszeresen teret biztosítani és jó programokat kínálni a kisgyermekes Anyukáknak, családoknak, gyerekeknek. Kérjük, amennyiben érdekel a lehetőség, segíts nekünk ennek az űrlapnak a kitöltésével. 

---

AJÁNLÓ

A 2017 őszén induló Antropozófus gyógyászati képzés bemutató napjai: február 25-26.

dr. Guus van der Bie (NL) előadásaival, a Fészek Waldorf Iskolában.

 

A Szabad Gondolatok Házában, február 24-én és 25-én,  „Az ember felelőssége a Föld belsejéért - A Föld kilenc rétegének befolyása és jövőbeni átalakulása” címmel Thomas Meyer tart szemináriummal egybekötött előadástRészletes információk a honlapon.

---

MEGHÍVÓ

Kedves diákok, szülők, tanárok és érdeklődők! Szeretettel várunk az idén is megrendezett Waldorf-iskolák euritmianapjára, ahol 8 iskola diákjai mutatják be rövid műsoraikat.

Időpont: március 10., 11.00 - 13.30 között, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a Sashalmi, Gödöllői, Csillagösvény, Perinparti Szó-Fogadó, Fészek, Kékvölgy, Kispesti és Fehérlófia Waldorf iskolák diákjaival. Jegyek az iskolák euritmia tanárainál kaphatóak.

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyv- és termékkínálattal. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!