---

Köszönjük a regisztrációkat Peter Zimmermann, tanulási nehézségekről szóló pénteki előadására és kérjük, hogy aki nem regisztrált, telefonon érdeklődjön mielőtt útnak indul, mert a kiselőadónk férőhelyei betelni látszanak.

---

Egy rendszeres program...

A csütörtök reggeli festéscsoport munkájához ismét lehet csatlakozni. A Karácsony előtti rövid időszakban a két kreatív teremtő erővel: a Sötétséggel és a Fénnyel foglalkozunk. Egyik sem születik a másikból, hanem minden a találkozásukból keletkezett és keletkezik. Szén segítségével dolgozunk a két erővel, és keressük a  kettő egészséges találkozását, a közép születését.

Időpontok: december 8,15,22. Részvételi díj:  12 800 Ft. Jelentkezés, információ:  Ujváry  Éva  0620  5757049

---

Egy lehetséges program...

Karácsonyi vásár a Sophianumban, ha...
December 10-én, szombaton 10:00 és 15:00 között örömmel rendeznénk a földszinti tereinkben egy kis közös karácsonyi vásárt, amennyiben van rá igény. Egységesen 3.000 Ft-os asztalpénzt kérünk (asztal-, illetve asztalhelyként), és hálásan fogadunk magasabb hozzájárulást, amennyiben az eladások ezt lehetővé teszik. Akit érdekel, kérjük, hogy legkésőbb hétfőn, december 5-én reggel 9-ig töltse ki a mellékelt a linken található űrlapot, mi pedig - a beérkezett regisztrációk alapján - ugyanazon a napon meghirdetjük, hogy megtartjuk-e a vásárt.

---

Egy ember...

Bakony Rita, gyógyeuritmista és Pressel masszőr

így ír magáról: "1964-ben születtem Budapesten. Okleveles ápolónő és szülésznő vagyok, és mint ilyen, a Sophianum orvosi team-munkákban az ápolónői tevékenységet továbbra is végzem. Euritmiai tanulmányaimat Berlinben és Budapesten végeztem, a gyógyeuritmiát Kijevben tanultam svájci tanárok vezetésével, melyet féléves praktikum zárt az arlesheimi klinikán (a volt Ita Wegman Klinikán), ahol 650 terápiás foglalkozást tartottam a klinika betegeinek. Korábban látássérültekkel, autistákkal, szellemi fogyatékosokkal is dolgoztam, illetve 2006 óta Sárközy Ágotával a magyarországi Pressel-masszázs Képzés megalapítója és asszisztense vagyok. Szeretettel várom a hozzám fordulókat a Sophianum Központban.

---

Egy termék....

Legjobbkor érkeztek meg a várva várt a Dr. Hauschka kozmetikumok, melyek a természet élő, növényi erejét hordozzák. Segítik a bőrt abban, hogy megtartsa harmonikus működését, vagy ha éppen kibillent egyensúlyából, akkor újra megtalálja azt.  100 % -ban természetes anyagokat tartalmaznak és  NaTrue minősítéssel rendelkeznek. Figyelmükbe szeretnénk ajánlani a limitált kiadású Bársonyos mandula ajándékcsomagot. A Mandulát tartalmazó termékek segítik az elalvás folyamatát, valamint a test és szellem  felébredését és enyhítik a fejfájást. A magokból préselt lágy mandulaolaj finom testápoló, jó bőrpuhító és selymesítő képességgel rendelkezik. A készítmények segítenek fáradtság esetén, védik, és egyben ápolásban részesítik a bőrt.

---

Egy ajándék...

"A 2016-os Év kincse" - biográfiai műhelymunka

December 13-án,
kedden, 17:00 - 19:00 között meg szeretném ajándékozni a Sophianum barátait egy csoportos műhelymunkával, melynek január közepén lenne megtartva a második része (természetesen, az is ajándék). Egy, a 12 Szent Éjszakára szóló biográfiai munka alapú gyakorlatot szeretnék felkínálni az érdeklődőknek. Egyetlen kérésem, hogy december 9-ig regisztráljon az, aki részt kíván venni. Aki szeretné és megteheti, a helyszínen szintén meg tudja ajándékozni a központunkat pénzbeli adománnnyal. Szeretettel, Tóthfalusi Anna

Regisztráció

---

Meghívó

Az Euritmia Baráti Kör szeretettel vár mindenkit december  4-én vasárnap este 18 órakor Dancsó Diana vezette vonósnégyes koncertjére. A limitált férőhelyekre való tekintettel, kérjük, mielőbb regisztráljanak ezen a címen: euritmiabarat@gmail.com

---

Emlékeztető

December 9-én, szombaton 18:00-kor szeretettel várunk mindenkit Döbröntei Zoltán és Simon Zsolt József, a Napút Művészeti Akadémia vezető tanárainak kiállításmegnyitójára.

---

Ajánlás

MIÉNK A VILÁG! MIÉNK A VILÁG?

A fiatalok impulzusával foglalkozik a Rudolf Steiner Szeminárium által szervezett január 6-8-ig tartó rendezvény, melynek vendége Constanza Kaliks, brazil származású Waldorf-tanár, a Szabad Szellemtudományi Főiskola Ifjúsági Szekciójának vezetője. Helyszín: Pesthidegkúti Waldorf Iskola.
A szervezésben (a témafelvetéstől a plakátkészítésen át a csoportok koordinációjáig) igen tevékenyen részt vesznek a (főként volt Waldorfos) fiatalok. Bővebb információ: Rostás Eszter 06-20-5142306, steinerseminar@gmail.com

---

Sophianum Antropozófiai Központ ünnepi nyitvatartása:

december 12. - december 23. 14:00 - 19:00
december 24. - január 1. ZÁRVA
január 2-től újra 9:00 - 19:00

Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan az info@sophianum.eu címre írhatnak.

Várunk mindenkit szeretettel!