---

"Egy ember egyedül nem tud segíteni, hanem csak az, aki a megfelelő pillanatban szövetkezik a többiekkel."
az ELIANT Szövetség mottója J.W. von Goethe meséjéből

---

Egy program...

A lelki egészség megőrzése az önismeret fejlesztésével,
előadás és beszélgetés Silye Imrével, a Keresztény Közösség lelkészével, november 21-én hétfőn 18:00 - 20:00

Hogy alakíthatunk ki olyan életformát, amelyben jól érezzük magunkat és eredményesek lehetünk a munkában? Hogyan ápoljuk lelki életünket, hogy jó kapcsolatban élhessünk munkatársainkkal és szeretteinkkel? Regisztráció itt

---

Egy ember...

dr. Papp Szidónia, antropozófus orvos, belgyógyász

így ír magáról: "Célom a betegség valódi okának, mélyebb összefüggéseinek felismerésében való segítés és a teljes (testi, lelki, szellemi) gyógyuláshoz vezető útra való terelés. Ebben van segítségemre a páciens öngyógyító ereje, a természetből származó antropozófus gyógyszerek és terápiák széles tárháza, az életmód optimalizálása, ill. a terápiás közösségünkben tartott rendszeres páciens-megbeszélések. Hiszem, hogy a betegség egy esély a fejlődésre." Bővebben a róla megjelent cikkben olvashatnak. Dr. Papp Szidónia szeretettel várja a hozzá forduló felnőtteket belgyógyászati problémákkal (keringési-, légző-, emésztő-, kiválasztó-, endokrin- és az immunrendszer betegségeivel).

---

A megígért folytatás...

December 2
-án, pénteken 18:00-kor Peter Zimmermann, aki a Herdeckei Közösségi Kórház Gyermekpszichiátriai osztályán dolgozott több évtizeden át megtartja második előadását a Tanulási nehézségekről. Akik részt vettek az elsőn tudják, mennyire izgalmas és konkrétan hasznosítható szempontokat, személyesen kipróbálható, átérezhető példákat hozott az előadó, aki ezt a területet még a divatossá vállása előttről kutatja. A mostani alkalom bizonyos értelemben folytatja ugyan az elsőt, mégis egy különálló előadás lesz, amely mindenki számára érdekes lehet. Mivel a program a lenti kiselőadónkban lesz a korlátozott férőhelyekre való tekintettel a részvétel regisztrációhoz kötött és érkezési sorrendben biztosított.

---

Meghívó

December 9-én, pénteken 18:00-kor szeretettel várunk mindenkit Döbröntei Zoltán és Simon Zsolt József, a Napút Művészeti Akadémia vezető tanárainak kiállításmegnyitójára. Részletesebb programmal hamarosan jelentkezünk. A részvétel ingyenes, de köszönettel vesszük ha regisztrációjukkal segítik szervezői munkánkat. A kiállított képek között lesznek megvásárolható művek is.

---

Egy hír...

A Sophianum meghívást kapott a brüsszeli "Freedom of Choice under Threat: what can European Citizens do?" című konferenciára, amellyel az ELIANT Szövetség 10 éves fennállását ünnepelte, együttgondolkodásra és cselekvésre hívva nem csupán az általa képviselt alkalmazott antropozófiai kezdeményezéseket, hanem minden európai polgárt és szervezetet, amely felelősséget szeretne vállalni a szabdság választásának biztosításában, egy sokszínű, humánus, a felekezeteken feletti keresztény értékrend szerint működő, megújult Europáért.

---

Ajándékötletek...

David Newbatt antropozófus festő az inspiráló teltházas műhelymunka után ránkbízott egy sorozatnyi A3-as formátumú, kiváló minőségű reprodukciót, amelyek megvásárolhatóak 1.500 Ft/db áron. A készlet kicsi, ezért megértésüket kérjük, hogy nem tudunk félretenni senkinek, viszont reggel 9-től este 7-ig nyitva vagyunk!
Központunkban, a közelgő ünnepekre való tekintettel további ajándékötletekkel várjuk az érdeklődőket: például Stockmar-kréták, méhviasz fóliák, gyapjú tündérek és pár napon belül végre dr. Hauschka termékekből is választhatnak szeretteiknek meglepetést. Az Ita Wegman Alapítvány kiadványai közül pedig most több könyvet is kedvezményes áron lehet megvásárolni.

---

Ajánlás...

2016 december 3.-án, szombaton, 9:00 - 16:00 között az Óbudai Waldorf Iskolában: "Léle(g/k)zet nélkül - légzésünk, légzési nehézségeink, asztma - címmel tart interaktív workshopot Jaimen McMillan RSMT. Remek lehetőség lesz mindazok számára, akik egyszerűen csak meg szeretnének ismerkedni a Spacial Dynamics-szal! Részvételi díj 5.000 Ft. További infó: karkusotto@gmail.com

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyv- és termékkínálattal. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan Kiss Ambrus kollégánkhoz lehet fordulni: +30 621 52 52 kiss.ambrus@sophianum.eu.

Várunk mindenkit szeretettel!