---

A lelki egészség megőrzése az önismeret fejlesztésével,
előadás és beszélgetés Silye Imrével, a Keresztény Közösség lelkészével, október 31-én 18:00 - 20:00

Hogy alakíthatunk ki olyan életformát, amelyben jól érezzük magunkat és eredményesek lehetünk a munkában? Hogyan ápoljuk lelki életünket, hogy jó kapcsolatban élhessünk munkatársainkkal és szeretteinkkel? Regisztráció itt

---

Egy könyv...

Kádas Ágnes Kosmeo című könyve megvásárolható a központunkban!
EMBER – NÖVÉNY – KOZMOSZ HARMÓNIÁJA

Részlet a könyv bevezetőjéből: „A manapság fellépő nagyon sokféle bőrprobléma igen sokrétű „fejlődési” folyamatok eredménye. A kozmosszal való kapcsolat fokozatosan eltűnt a tudatból, egyre inkább a materiális világ felé fordult az érdeklődés, aminek az élet minden területén sokféle vonzata van. Nemcsak a táplálkozás, a táplálékok megtermelése, elkészítése, de egész életvitelünk és életszemléletünk olyanná alakult, hogy csupán a materiális összefüggések ismeretéből akarunk minden fellépő jelenségre – a szervezetünkre, annak működésére vonatkozóan is – magyarázatot találni."

A könyv kiadója a Natura-Sophia Kft. 

---

Egy termék...

az Argital termékek széles skálájából, amelyek központunkban találhatóak: Tengeri zöld agyag

"Ha az ég lelke a szélben nyilvánul és mutatkozik meg, a Vízé a hullámok játékos formáiban, akkor a Föld lelke az agyagon keresztül nyilatkozik meg titokzatos módon.
Az őstűz előbb fénnyé, majd vízzé és életté lett. Ma az agyagban nyugszik." Dr. Giuseppe Ferraro

Az agyag gyógyító és szépítő hatása, már az ókori fejlett civilizációkban is ismert volt. Használták a maják, az aztékok, az egyiptomiak, kínaiak. (...) Speciális természet adta tulajdonságai miatt emeli ki az alternatív gyógyászat, az antropozófus orvoslás és a holisztikus gyógyászat is. Bővebben

---

Egy ember...

Ujváry Éva, festésterapeuta

Magyarországon az egyetlen terapeuta, aki a Lianne Collot d'Herbois féle orvosi festésterápiával dolgozik. Évával, aki terápiás munkája mellett mindkét AntroMedicart képzésen tanított és jelenleg a hollandi terapeuta képzés docense nemrég egy közkedvelt online szerkesztő készített interjút.

Ujváry Évához egyéni és csoportos terápiára lehet jelentkezni, illetve rendszeres és hétvégi tanfolyamokra. Ezen a hétvégén a Fény-Szín-Sötétség színtémája a Magenta és még egy szabad hely van a csoportban.

---

Egy hír...

Október 17-én dr. Giuseppe Ferraro védnökségével megalakult a "Társaság a magyarországi antropozófus gyógyszerészetért", melynek elnöke Hegedüs Ildikó antropozófus gyógyszerész. Tiszteletbeli tagként dr. Ferraro - az olaszországi antropozófus gyógyszerészek egyesületének alapítója - támogatni kívánja a társaság tevékenységét.

---

Egy képzés-előkészítő...

A sokak által várt Biográfiai Munka Képzés 2017 szeptemberében indul, de a holland képzők: Rinke Viesser, Josien de Vries, Paula Boon és Leo Beth kísérésével elindul egy képzés-előkészítő csoportmunka, melynek első találkozója október 26-án 18:00-kor lesz a Sophianum földszinti kiselőadójában. Egy izgalmas kalandra hívjuk mindazokat, akik a "co-creative learning", az együtt-alkotó, a mindennapi élethez és a világban jelenleg tapasztalható problémákhoz kapcsolódó tanulási, önismereti folyamatra vágynak. További információk a csoport vezetőjétől, dr Tóthfalusi Annától

---

Egy program...

Őszi mesefonat - vasárnap, november 6. 10:00 - 11:30

Önfeledt együttlétre várjuk az óvodáskorú gyermekeket  a Sophianumba. Mesés lámpásokat készítünk, fényt varázsolunk a sötétbe és persze gyertyafényes mesét is viszünk magunkkal! Gyerekek gyertek, alkossunk, meséljünk, énekeljük együtt! A mesefonoda mesemondói: Erika, Néri, Gabi. Regisztráció itt

---

Ajánlás...

Október 29-én, szombaton 16:00-kor nyílik meg a Napút Művészeti Akadémia ÁTKELŐ a nyugati és keleti művészet határán című kiállítása a révkomáromi Limes Galériában. A december 4-ig kiállított festmények eladók.

---

Emlékeztető...

Október 28., pénteken 18.00-20.30 óra “A homeopatikus hatásmód az antropozófia szemszögéből” Gyuricza László és Dr. Kiss Zsuzsanna előadására és az azt követő beszélgetésre szeretettel várunk mindenkit a Sophianum emeleti nagyelőadójában.

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyv- és termékkínálattal. Orvosaink, terapeutáink és Dr. Hauschka kozmetikánk iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan Kiss Ambrus kollégánkhoz lehet fordulni: +30 621 52 52 kiss.ambrus@sophianum.eu.

Várunk mindenkit szeretettel!