Kedves Barátaink az őszi napsütésben! Örömmel jelentkezünk a nyári csend után és osztjuk meg Veletek híreinket a mielőbbi találkozások reményében. Központunk újra hétfőtől péntekig 14:00 és 19:00 között várja a gyógyulni vágyókat orvosi és terápiás kezelésekre, egyéni és csoport-munkákra, a csupán elcsendesülni vágyókat pedig egy könyv lapozgatására finom kávé vagy tea mellett. A most kezdődő évad újdonsága, hogy több rendszeres programunk is lesz, melyek beharangozóját a honlapunkon, FB oldalunkon és természetesen, hírleveleinkben olvashatjátok valamint az, hogy hamarosan elindul több termékcsalád értékesítése is. Ezek közül ki szeretnénk emelni az Év Diákvállalkozásának címét elnyerő szegedi Waldorf iskolások termékeit, amelyeket természetesen jutalék nélkül, de annál nagyobb örömmel forgalmazunk!

 

Szeretettel,

 

a Sophianum csapata

---

Rendkívüli előzetes!

Szombaton, október 8-án 16:00 és 21:30 között a bécsi Odyssee Theater a Sophianum emeleti nagytermében bemutatja Rudolf Steiner Első misztériumdrámájából született előadását.

A korlátozott férőhelyek miatt figyelmükbe ajánljuk a regisztrációs lehetőséget a honlapunkon. Regisztráció

---

A nyári szünet után folytatódnak az egyéni orvosi festésterápiás foglalkozások, valamint a csoportos festésfoglalkozások is.

Szeptember 15 - október 6-ig: Mihály időszak: fény-sötétség gyakorlat szénnel, akvarell festés: a sárga szín minősége lesz a középpontban, a sárga szín mindent bevilágító ereje, melegsége és objektivitása. A négy hetes tanfolyam díja 18500 Ft. A foglalkozások csütörtöki napokon 8.30-10. 30-ig tartanak, de igény szerint délutáni csoport is indul.

Október 13 - december 1: Az emberi arc az életút során. Bolygóminőségek és Színek az egyes életkori szakaszokkal összefüggésben. Jelentkezés, információ. Ujváry Éva 06 20 5757049.

---

„Napút Szalon” 2016. Szeptember 28-án.

A tizedik évében járó Napút Művészeti Akadémia mindenki számára látogatható programja a Sophianumban.

Egyfajta „Festő-Néző” találkozó, ahol kísérletet teszünk arra, hogy a - Napút festői által közös témákra- festett képek szellemi tartalmát próbáljuk együtt megközelíteni a Napút közösségében kialakított „képolvasás”-sal, közelebb jutva ezzel a bennünk lévő imaginatív képességekhez, tudatosabbá, élményszerűbbé téve azt.

Döbröntei Zoltán az Akadémia alapítója és vezető tanára segít bevezetni minket a képekkel való belső munkába, az antropozófiai szemléletű modern képzőművészet törekvéseinek világába.

A Napút közössége egy otthonos hangulatú szalont-beszélgetést szeretne meghonosítani a Sophianum falai között, ahol kialakulhat a festészet és az antropozófia iránt érdeklődőkkel egy - a mai kultúrából hiányzó - tartalmi párbeszéd a jelen kor képzőművészetével, Kép-alkotással kapcsolatban.

A képeken és tartalmakon túl Teával, kávéval és finomságokkal készülünk, kérjük ehhez a jelentkezők szíves hozzájárulását, 1800 ft-ot.

---

Horváth-Biczó Andrea, Dr. Hauschka kozmetikusunk ajánlása:

A Dr.Hauschka kozmetikustól kapott kezelés mélyrehatóan oldja a feszültséget és hatása - az áramlások megelevenítése, a testünket átjáró fény és könnyűségélmény - napokig érzékelhető.

Kezelésének középpontja, "szíve" a mai napig a nyirokstimuláció, amit a kozmetikus finom kézmozdulatokkal illetve ecsetekkel végez. A stimuláló mozdulatok megelevenítik a szövetek nedvesség folyamatait, ezzel támogatja az egész ember regenerálódását, egészségét, a szervezet salaktalanítását, felfrissülését.

A bőr természetes működését, ritmusait veszi figyelembe. Célja öngyógyító erőinek ébresztésével a harmonikus működés biztosítása. Mint minden életműködésünk, így a bőrünk működése is ritmusokban zajlik, melyeket az arcápolásnál figyelembe kell vennünk. Bővebben a honlapon.

---

Nyelvtanulás, gyakorlás a Sophianumban!

Angol középfokú nyelvvizsgára felkészítő 4-6 fős tanfolyamok heti kétszer, hétfő-szerdán:

9.00-10.30 Egy tanéves (2 hely van még)

11.00-12.30 Fél tanéves (2 hely van még)

15.50-17.20 Egy tanéves (4 hely van még)

Péntekenként: 9.00-10.30 English Talking Club - Női-Asszony Kör

Előzetes bejelentkezés szükséges a feher.anna@gmail.com vagy +36 30 525 7093

---

OKTÓBERI ELŐADÁSOK

Október 4. kedd, 19:00 Előadás és beszélgetés Ujváry  Éva  vezetésével: Liane Collot d’Herbois: Mihály  és  a Sárkány. Ezen a különleges estén a Sophianumban látható lesz Liane Collot d’Herbois egyetlen Magyarországon található képe.

Október 17-én, hétfő délután Dr. Giuseppe Ferraro olaszországi antropozófus kutató tart előadást "A zöld agyag terápiás hatásai antropozófiai megközelítésben" címen.

---

TOVÁBBI PROGRAMOK, AMELYEKET SZÍVES FIGYELMETEKBE AJÁNLUNK:

• A Sophianumban örömmel bizotsítjuk újból a helyszínt a Dr. Kovács Gellért vezette Oszteopát Klinika által szervezett tanfolyamokra, amelyek most nem csak gyógytornászoknak, hanem további manuálterapeuták számára is nyitottak. Szeptember 29 és október 2 között Bevezetés a Rendszerbiomechanikai Oszteopátiába I.-II. /bevezetō kurzus, 25 kreditpont/

• A Rudolf Steiner Szeminárium kilencedik évében "A világot megismerni – magunkat átalakítani" címmel hirdette meg ezévi programját, amelynek részletei a honlapjukon olvashatóak

• Nemzetközi Antropozófus Fogászati Kongresszust szervez az AntroMedicArt Eygesület október 13-16 között

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 14:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyvkínálattal. Orvosaink és terapeutáink a nyitvatartási időn kívűl is rendelnek. Érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal és terembérléssel kapcsolatosan pedig Kiss Ambrus kollégánkhoz lehet fordulni: +30 621 52 52, kiss.ambrus@sophianum.eu.

Várunk mindenkit szeretettel!