Szeretettel küldjük híreinket és várjuk a Sophianumban!

---

Július 1-én, 18:00-kor, pénteken, egy rendkvüli találkozásra hívunk David Newbatt-el.
Az eredetileg meghirdetett témán túl, ami a vizuális művészetek és a pedagógia kapcsolata volt, utólagos egyeztetés alapján írhatjuk, hogy minden bizonnyal szó lesz a művészet és a művészeti terápiák szerepéről az egyéni iskolázásban és a közösségépítésben, közösség-megtartásban is.
Éppen ezért szeretettel ajánljuk a pedagógiai, gyógypedagógiai, illetve művészeti háttérrel rendelkezőknek, de olyanoknak is, akik "csupán" az egyéni fejlődésükhöz és a szociális élet alakításához keresnek inspiráló impulzusokat.

David Newbatt művész és tanár, aki különleges lélekápolást igénylő fiatal felnőttek Camphill közösségében él és dolgozik Aberdeenben, Skóciában. Elsősorban akvarellel, pasztellel és akrillal dolgozik. Az évek folyamán számos történetet illusztrált, így sok más mellett például Eschenbach Parsifálját, Olaf Asteson norvég legendáját és Goethe Mese a zöld kígyóról és a szép liliomról című munkáját. Emellett megszállott falkép-festő. Már harminc éve tevékeny a brit szigetek Camphill közösségeiben – elsősorban vizuális művészetek és a dráma-pedagógia területén. Különösen érdekli őt a festés szociális és terápiai hatása, azaz hogy a festés folyamata miként tud gyógyítóan hatni a szociális életben. Rengeteget utazik. Előadásokat, művészeti műhelyeket tart – számos közösségben, iskolában és képzésben ritmikus jelenlétével segíti közösség kialakulását és életerős fejlődését. Munkájával és kiállításaival Nagy-Britannián túl jelen van egész Európában.
(forrás: Arkánum Szellemi Iskola, Bistey Zsuzsa)

---

Nagy örömmel adjuk hírűl, hogy a beérkezett igényjelzések alapján a Sophianum meseterapeuta kollégái megtartják első nyári táborukat!


Ligetszépe Mesefonat

Egyhetes, egész napos nyári tábor a Szél Kálmán tér közelében a Hattyúházban a Sophianumban.

Ligetszépe mesemondók várják a 7-13 éves gyermekeket
mesékre,
játékokra,
vidámságra,
önfeledt kacagásra,
kirándulásra,
alkotásra.

Időpont: Július 25-29 és Augusztus 8-12 naponta 8 és 16 óra között.

A tábor költsége: 35.000 Ft, mely tartalmazza a tízórait, ebédet, uzsonnát és az anyagköltségeket. Testvérkedvezményt biztosítunk.

Jelentkezés: mesefonoda@gmail.com
vagy Kiss Ambrus +3630 6215252

---

Augusztus 15-20. Fény-Szín Sötétség Festésszeminárium Roland Tillerrel.

Liane Collot d'Herbois-nak nemcsak a festésterápiát köszönhetjük, hanem gyönyörű képeket is festett. Évközben több hosszú hétvégén van alkalom ezzel a fajta festészettel ismerkedni Gödöllőn és ezentúl Budapesten is. Sokan évek óta visszajárnak a kurzusokra. Az év zárása, fénypontja mindig augusztus, amikor Collot egyik tanítványa, Roland Tiller tart szemináriumot.
Idén hetedik alkalommal jön Magyarországra, és a Sophiánum gyönyörű emeleti nagytermében fogunk dolgozni A programot mindenkinek ajánljuk, teljesen kezdőknek is. Még van néhány szabad hely, melyekre július 15-ig várjuk a jelentkezőket.
Szeretettel, a szervező Ujváry Éva (06 20 5757049)

A programról részletesen itt:

---

2016. szeptember 16-17-18. A Szabad Gondolatok Házában szeretettel várják az érdeklődőket a Christiaan Boele holland énektanár és zenepedagógus által tartott programon: Találkozás a hanggal - Szeminárium az éneklés szellemtudományos megközelítéséről a Werbeck-metódus alapján. Bővebben...

---

Régvárt lehetőségről adunk hírt: KOZMOLÓGIA ÉS ÖNISMERET VILÁG- ÉS EMBERISMERET AZ ANTROPOZÓFIÁBAN címmel indít tanfolyamot a Jupiter Asztroszófiai Egyesület. Az első, alapozó év szeptember 24-én kezdődik, és mivel a jelentkezési határidő nagyon közeli hírlevelünk olvasói számára a szervezők egy héttel meghosszabbították azt.
További információk itt.

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 14:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyvkínálattal. Orvosaink és terapeutáink a nyitvatartási időn kívűl is rendelnek. Érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet.

Várunk mindenkit szeretettel!