Szeretettel küldjük híreinket és várjuk a Sophianumban!

---

A szülői közösségek figyelmébe ajánljuk a Pedagógusoknak, iskolai munkatársaknak szóló kedvezményes Sophianum Ajándékkártyát. A kártya bármilyen összegről kiállítható és 10-től 50%-ig terjedően csökkentett árakkal teszi lehetővé az orvosi-terápiás szolgáltatások igénybevételét, illetve a könyvek és egyéb termékek megvásárlását, valamint a rendezvényeken való részvételt.
Természetesen, Ajándékkártyát mindenkinek örömmel állítunk ki, de a tanév végén külön szeretnénk kedveskedni mindazoknak, akikre a gyermekeinket bízzuk.

---

Június 1. szerda 18.00-19.30
Gyógyító tűz az agyagban - antropozófiai terápiás kutatások az Argitalban Dr. Kun Csaba előadása.
"Mindaz ami felfelé tör, törekszik, az a tűzzel kapcsolódik össze. Amint látható is az agyag nem más, mint egy picike piramis. Olyan mint egy láng. Ez a forma, a háromszög és a tetraéder forma tulajdonképpen magában rejti a láng formáját, ami az agyagban is van. Igazából, bár ezt így nem láthatjuk, az agyag egy folyamatosan égő tűz." - Giuseppe Ferraro

Belépő: 1000,- Ft (amelyet teljes egészében a Sophianumnak ajánlunk fel) Regisztráció

---

2016. június 7. 17:00-19.30
Fény-Szín-Sötétség festésfoglalkozás
Liane Collot d Herbois módszere alapján Ujváry Éva vezetésével

A kárminpiros melegsége, lágysága, áramló mozgása, ragyogása az emberben a szív működésével van összefüggésben. Melegséget ad, azt az érzést, hogy jó otthon lenni itt a földön és a testünkben, az ősbizalomhoz kapcsolódik és a szeretetre való képességhez.

Festésterápiában ez a szín már sok nőnek segített lelki és fizikai szinten is, de ez az a szín, amire ma mindenkinek nagy szüksége van. Regisztráció

---

2016. június 18. 18:00
Megemlékezés Helmuth von Moltkéról halálának 100. évfordulóján
Az I. világháború előzményeivel foglalkozó Kortörténeti szemlélődésekből kitűnik, hogy ez a személyiség kimondva-kimondatlanul legfontosabb szereplője ezeknek a történéseknek. Az I. világháború kitörésekor a német hadsereg vezérkari főnöke volt. Nem sokkal később azonban II. Vilmos császár menesztette. Rudolf Steiner nagy jelentőséget tulajdonított annak a ténynek, hogy Moltke halála után képes volt visszatekinteni az életére, és a kiemelkedő, háborúhoz vezető tényeket közölte is vele. Ezekből a levelekből szeretnénk felolvasni néhányat, valamint Rudolf Steiner emlékbeszédét. A programban szerepel még euritmia, vers és zene, befejezésül pedig kötetlen beszélgetés.
Scherák Mária, a program szervezője és vendégei szeretettel várnak mindenkit erre a fontos eseményre, amelyre a belépés egyéni felajánlás alapján történik.
Megköszönjük ha előzetes regisztrációval segíti a szervezők munkáját.

---

június 20., hétfő 16:00 - 18:00
Családi program
: Nyitva van az aranykapú - Ligetszépe mesedélután a kicsiknek és egészségfejlesztés, otthonápolási tanácsadás a szülőknek.

Előzetes regisztrációval érvényes árak: családbarát belépő 1 felnőtt + 1 gyerek 2.000 Ft, +2 gyerek 3.000 Ft, + 3 gyerek 4.000 Ft...  Felnőtt belépő: 1.500 Ft. Helyszíni belépő: felnőttjegy 2.500 Ft., gyermekjegy 1.000 Ft. Bővebben...

---

Napközis Tábor a Sophianumban
Kedves Szülők! Szülőként azt tapasztaljuk évről évre, hogy a nyári vakáció alatt, amikor dolgozunk, jó lenne valami olyan elfoglaltságot találni gyermekünknek, ami igazán jó neki, ahová szívesen megy, ahol figyelnek rá és ahol olyan értékeket képviselnek amivel mi is egyetértünk. Ha szeretné, hogy szervezzünk olyan egyhetes napközis tábort, melynek alaphangulatát a mesék, történetek segítségével teremtenénk meg, ahol képzett meseterapeuták figyelnének gyermekeitek jóllétére, kérjük, töltse az alábbi űrlapot. Esetleges kérdéseket az infosophianum.eu címre várunk.

Bővebben a honlapon

---

ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK!

A Sophianum Antropozófiai Központ tevékenységei között hangsúlyos szerepe van a különböző antropozófiai témájú események, rendezvények szervezésének. Ezek között van 10-20 fős kisebb beszélgetés, 50-100 fős előadás, konferencia, illetve éves nagy rendezvényünk, az elmúlt hónapban megrendezésre került 1000-1500 fős AnthropoSophia Nap.
Ezen programok lebonyolításához keresünk most önkéntes segítőket, akik vállalnák, hogy alkalmanként csatlakoznak a szervezőcsapathoz és munkájukkal hozzájárulnak a rendezvények sikeres lebonyolításához.

A feladatok változatosak, csak ízelítőül néhány:
- a helyszínek dekorálása az alkalomhoz illően
- vendégek fogadása, regisztrálása
- tolmácsolás
- ruhatár biztosítása
- "konyhakörüli" feladatok

Amennyiben úgy érzed lenne havonta pár órád, amit a hazai antropozófiai élet apró lépésekben történő népszerűsítésének szentelnél, kérjük jelentkezz hozzánk önkéntesnek az info@sophianum.eu címen.
Köszönettel: A Sophianum szervezői.

---

Sophianum Antropozófiai Központ hétfőtől péntekig 14:00 és 19:00 óra között van nyitva egyre bővülő könyvkínálattal. Orvosaink és terapeutáink a nyitvatartási időn kívűl is rendelnek. Érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +15999 039-es telefonszámon lehet.

Várunk mindenkit szeretettel!