"Ez a titka a jövendő emberiség további haladásának, hogy közösségekből kiindulva munkálkodjanak." Rudolf Steiner

 

IV. AntropoSophia Nap

Közösségi sorsok – Sorsközösségek

Április 21-én, szombaton immáron 4. alkalommal rendezzük meg az AntropoSophia napot! Ezévben az egésznapos, ingyenes rendezvényen a Magyar Antropozófiai Társaság, a Trinitum Szellemi és Alkotó Tér, a Keresztény Közösség, a Napút Akadémia, a szegedi Napsugaras Ház és más közreműködők részvételével alakítottuk ki a programot. A nemzetközi antropozófiai mozgalom jelentőségteljes aktuális eseményei kapcsán a múltra pillantva, a jövőt alakító formálás lehetőségeinek egyéni és közösségi forrásait és útjait tárjuk fel és kutatjuk.

Köszönjük a magyarországi antropozófus könyvkiadóknak, amelyek közül többen csatlakoztak az ünnepi könyvvásárhoz, lehetővé téve, hogy ezen a napon az érdeklődők kedvezményes áron vásárolhassák meg a könyveket.

Ígéretünkhöz híven küldjük a Sophianumban és a Trinitumban zajló teljes programot.

A Sophianum Egészségközpontban

Kedvezményes orvosi szűrés és terápiás rendelések (FONTOS: regisztrációs lehetőség emailben vagy telefonon; a rendelések részletes programja ezen a linken található.)

• Ünnepi könyvvásár, Natúr Verzió termékek, Rügyelixír, Fénygyökér

• Dr. Hauschkasmink- és Weleda kozmetikai és szaktanácsadás

• Kézműves játékok, hangszerek és Waldorf tanszerek

Találkozási lehetőségek: a Magyar Antropozófiai Társaság képviseletében Németh Gildával és Mezei Katalinnal, valamint a szeptemberben induló Waldorf művésztanár képzés képviselőivel.

 

A Trinitum Szellemi és Alkotó Térben:

14:30 – 15:30 “Sorsalakító erőink forrása” Silye Imre, a Keresztény Közösség lelkészének előadása, melyet beszélgetés követ

15:45 – 16:15 "Art for Hospice - Képet az Embernek!" Az alkotóműhellyé formálódó naputas festők első önálló munkája, kezdetektől az átadásig. Előadók: Nagy Judit, Cserni Tímea, Kozári Kata

16:30 – 17:30 Gyuricza László előadása: “Antropozófus gyógyászat mint közösségi gyógyászat és ennek történeti háttere”

 17:30 – 18:45 A Magyarországon működő gyógyító közössségek közül bemutatkozik a szegedi Napsugaras Egészségház és a Sophianum Egészségközpont

 19:00 – 20:30 “Ita Wegmant és Elisabeth Vreede rehabilitációja, és az Antropozófiai Társaság sorsa”Korcsog Balázs előadása, melyet beszélgetés követ, majd egy kis hárfazenével zárjuk a Napot.

---

Örömünkre a "Das Goetheanum" utolsó száma beszámol a Sophianum működéséről, külön figyelmet szentelve az Anthroposophia Napnak.

---

EMLÉKEZTETŐ

Kedden, április 24-én este 7:15 -től Dr. Angelo Antonio Fierro, olasz antropozófus orvos nyílvános előadást tart: "A Hő és a Fény útján". Dr. Fierro táplálkozástan és művészetterápiás szakértő, a bolognai "Heliopolis" terapeutikum alapítója, az olasz AO képzés koordinátor docense. Az előadás erről a két kulcsfontosságú alakító erőről szól, amely meghatározza a növekedést és fejlődést, különös figyelmet szentelve a memória és az emésztés kialakulásának. Ajánljuk gyógyítóknak, de pedagógusoknak és szülőknek is.

KIZÁRÓLAG ORVOSOKNAK:
Április 23-án, hétfőn 17:00 és 20:00 óra között Dr. Fierro orvosoknak tart gyakorlati bemutatással egybekötött előadást az Appenzeller-féle szívauszkultáció kialakulásáról, a különböző szívritmusokról. Júliusban tervezünk képzést indítani a témában. Részvételi díj 6.000 Ft. Jelentkezéshez, kérjük írjanak a sophianum@sophianum.eu címre.

---

 

Szombaton, április 28-án 9:30 - 13:30 között: "A lélek metamorfózisai - Az Én-erők alakító hatása a lélekben" műhelymunka Silye Imre, a Keresztény Közösség papjának vezetésével, Nagy Ágoston és dr. Tóthfalusi Anna biográfiai konzulensek közreműködésével. Program és regisztráció itt.

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink és terapeutáink  iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy a +36 20 5999 039-es új, W-flottás telefonszámunkon lehet, nyitvatartási időben. Programokkal az info@sophianum.eu, terembérléssel kapcsolatosan: kiss.ambrus@sophianum.eu címre írhatnak.