Örömmel meghívunk mindenkit április 21-én, szombaton a "Közösségi sorsok - Sorsközösségek" témájú negyedik AnthropoSophia Napra. Mivel idén a rendezvényünk egybeesik a Szentgyörgynapi Vásárral, mi kifejezetten a szellemtudományos és orvosi programokra koncentrálunk, melyekkel a következő helyszíneken várjuk az érdeklődőket:

10:00-től a Magyar Antropozófiai Társaság székhelyén Takáts Péter "Amit Ahriman közelgő inkarnációjáról tudni kell" című előadására.

10:00 és 18:00 között a Sophianum Egészségközpontba:

• Kedvezményes orvosi szűrés és terápiás rendelések

• Ünnepi könyvvásár

• Dr. Hauschka, Argital és Weleda kozmetikai és smink-szaktanácsadás

• Kézműves játékok és Waldorf tanszerek

A Magyar Antropozófiai Társaság képviseletében Németh Gilda beszélget szívesen az érdeklődőkkel ezen a helyszínen is.

14:30-tól 19:00-ig a Trinitum Szellemi és Alkotó Térbe, ahol Korcsog Balázs és Silye Imre tartanak előadást, illetve beszélgetések zajlanak orvosokkal, terapeutákkal, nevelőkkel a "Gyógyító Közösség" és a "Nevelő Közösség" témában. A végleges program hamarosan a honlapon és FB oldalunkon lesz elérhető.

Az előadások után (előreláthatóan 17:00 órai kezdettel) "Időszerű-e Magyarországon egy antropozófus gyógyító közösség és központ működése?" címmel a szegedi Napsugaras Ház és a Sophianum Egészségközpont munkatársai számolnak be az általuk eddig megtett útról, kihívásokról, sikerekről és kudarcokról. Végül ezen az ünnepi alkalmon szeretnénk ismertetni azt az új struktúrát, amivel a Sophianum működését fenntarthatóvá fogjuk tenni, amennyiben elegendő támogató sorstárs szegődik mellénk.

Megköszönjük, ha regisztrációval segítitek szervezői munkánkat! (A honlapon szereplő naptárban van regisztrációs lehetőség.)

---

ÁPRILISI  PROGRAMAJÁNLATUNK

Szerda, április 11. 19:15 Mi segít sorseseményeink megértésében? Miként és hogyan találjuk meg az összefüggéseket a születési képletben? Milyen hatások formálják a generációs sorsfeladatokat? Léteznek-e összefüggések, amelyekkel átjárhatóvá válnak a különféle személyiségfelosztások? Ezzel foglalkozhatunk dr. Mátyók Györgyi és Varga Kati vezetésével az április 20-án induló sorozatban, melynek ez a szerdai alkalom bemutatkozó ízelítője lesz. A sorozaton, mely havonta egyszer, péntekenként 10:00 és 19:00 között lesz, akár alkalmanként is részt lehet venni. Bővebb leírás és regisztráció a szerdai bemutatkozóra ezen a linken.

---

Kedden, április 24-én este 7:15 -től Dr. Angelo Antonio Fierro, olasz antropozófus orvos nyílvános előadást tart: "A Hő és a Fény útján". Dr. Fierro táplálkozástan és művészetterápiás szakértő, a bolognai "Heliopolis" terapeutikum alapítója, az olasz AO képzés koordinátor docense. Az előadás erről a két kulcsfontosságú alakító erőről szól, amely meghatározza a növekedést és fejlődést, különös figyelmet szentelve a memória és az emésztés kialakulásának. Ajánljuk gyógyítóknak, de pedagógusoknak és szülőknek is.

KIZÁRÓLAG ORVOSOKNAK:
Április 23-án, hétfőn 17:00 és 20:00 óra között Dr. Fierro orvosoknak tart gyakorlati bemutatással egybekötött előadást az Appenzeller-féle szívauszkultáció kialakulásáról, a különböző szívritmusokról. Júliusban tervezünk képzést indítani a témában. Részvételi díj 6.000 Ft. Jelentkezéshez, kérjük írjanak a sophianum@sophianum.eu címre.

---

 

Szombaton, április 28-án 9:30 - 13:30 között: "A lélek metamorfózisai - Az Én-erők alakító hatása a lélekben" műhelymunka Silye Imre, a Keresztény Közösség papjának vezetésével, Nagy Ágoston és dr. Tóthfalusi Anna biográfiai konzulensek közreműködésével. Program és regisztráció itt.

---

MEGHÍVÓ

Szeretettel várnak mindenkit a 2. Ifjúsági Konferenciára, 2018. április 13-15. között a Pesthidegkúti Waldorf Iskolában.

A szervezésben részt vesznek 21-33 éves fiatalok is, akik nagyban meghatározták a konferencia műhelymunkáinak témáit (Ember és gép, Család és szexualitás a jövőben, Én és a Világ) - és a munkamódszereket is. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy minél több fiatal el tudjon jönni, ezért a belépő minimális. Aki teheti, támogatói jegy vásárlásával segítheti a konferenciát. További részletek a FB esemény oldalán.

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink és terapeutáink  iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 20 5999 039-es új, W-flottás telefonszámunkon lehet. Programokkal az info@sophianum.eu, terembérléssel kapcsolatosan: kiss.ambrus@sophianum.eu címre írhatnak.