„A szeretetből fakadó cselekedet teremti meg a feltámadás lehetőségét, és ad erőt ahhoz, hogy meghaladjuk a túl sok tudás által okozott bénultságot."  Vera Klein, a "Sophia és a Lélek" című előadásában, amely ezen a linken meghallgatható. 

---

PROGRAMAJÁNLATUNK HÚSVÉTIG

Március 26-án, hétfőn 18:30: Korcsog Balázs tart előadást A Léleknaptár – válasz a második Michaeli hívásra címmel. Rudolf Steiner és Christian Rosenkreutz „naptárreformja” Húsvéttal kezdi az évet, és nem Jézus születését, hanem a nagy Krisztus-eseményt, a Golgotai misztériumot tekinti időszámításunk kiindulópontjának. Rudolf Steiner ugyanakkor sohasem tüntette fel magát a Léleknaptár szerzőjeként. Mi lehet ennek az oka? Ki a Léleknaptár írója?  Regisztráció itt.

---

Március 29-én, csütörtökön este 18:00 - 21:00 újból vendégünk Orna Ben Dor, izraeli Biográfia konzulens és tanácsadó. Előadásának címe és témája: "Egyén és közösség - Kép és képzelet" Az előadásban összehasonlítjuk az egyéni és a közösségi biográfia alakulásának folyamatát, valamint a régi és a modern társadalmakat a négy síkon (fizikai, éteri, asztál és Én), egyéni és közösségi vonatkozásban. Külön figyelemet szentelünk az életközepi krízisnek az egyénnél és a közösségek esetében. A részvételi díj 4500 Ft, kedvezményesen 3500 Ft. Regisztrálni itt lehet.

---

RENDSZERES FOGLALKOZÁSOK

GYÓGYTORNA Gyuricza Leával

Folytatjuk a kos havában "újra induló" és a halak haváig egy teljes évkört leíró tornánkat. A gyakorlatok során figyelembe vesszük a kozmikus hatásokat, a mozgásfejlődést, az idegrendszer érésének útját, különös tekintettel az egyensúlyi rendszerre. Ez a rendszerünk egy különleges gyöngyszem az érzékszervek között, mindennel kapcsolatot tart fenn, így kiemelkedő szereppel és jelentőséggel rendelkezik a mozgás gördülékenységének kivitelezésében, a testtartásban, az izomtónusban, a kézügyességben; magasabb szinten hatással van a szellemi és lelki fejlődésünkre. A tornába hétfőnként és/vagy csütörtökön bármikor be lehet kapcsolódni, az első alkalom ingyenes! Lea szeretettel várja az érdeklődők kérdéseit, jelentkezését a gyuriczalea@gmail.com címen.

---

EGYÉNI KEZDEMÉNYEZÉSEK TERE

RUHÁBAN UTAZUNK! - egy különleges vásár, két diáklány művészeti, gyakorlati útja kapcsán

A Sophianum szívesen támogat egyéni kezdeményezéseket, különösen, ha arra fiatalok vállalkoznak! Örömmel ajánljuk figyelmükbe Szabó Zita és Szabó Dorottya felhívását, és megköszönjük ha a FB eseményt is megosztjátok.

„Kedves Hölgyek, Lányok! Barátnőmmel idén áprilisban szeretnénk elutazni pár napra Olaszországba, Veronába egy művészeti gyakorlati út kapcsán. Szeretném ezzel gyarapítani a sminkes portfóliómat, hogy majd a jövőben minél könnyebben el tudjak helyezkedni a filmes világban, ami régóta nagy álmom. Hogy anyagilag is finanszírozni tudjuk ezt az utat, el szeretnénk adni pár feleslegessé vált, jó állapotú ruhát baráti áron.

A ruhavásár március 23-án, pénteken 10-18 óráig a Sophiánumban a Dr. Hauschka sminknap keretein belül kerül megszervezésre. Mindenkit sok szeretettel várunk! Szabó Zita és Szabó Dorottya

---

TAVASZI ÚJDÓNSÁGUNK: a WELEDA!

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Dr. Hauschka és az Argital mellett immár a Weleda termékekkel is kedveskedhetünk vendégeinknek. Kollégáink szívesen veszik ha mindhárom termékcsalád esetében jelzést kapnak vendégeinktől az igényekkel kapcsolatosan.

A jelen időszakban ki szeretnénk emelni a Weleda Elixirek által nyújtott segítséget. Az egész családnak hasznos a kökény-kivonatot tartalmazó elixir, amelyet különösen hatékony a növő hold heteiben szedni. A nyírfa kivonatos elixír pedig tisztító, frissítő, drenáló hatású, és fogyó holdban fogyasztva a leglátványosabbak az eredmények.

---

SOPHIANUM  HANG- ÉS VIDEÓFELVÉTELEK

Nagyon örülünk az érdeklődésnek a Sophianum előadásain készült hang- és videófelvételek iránt. A nagyelőadásokat és szellemi tartalmakat szívesen osztjuk meg azokkal is, akik személyesen nem tudnak eljönni egy-egy rendezvényünkre. FB oldalunkon és emailben kértük vendégeink véleményét, javaslatait, hogyan tehetnénk ezt fenntarthatóvá.

Köszönjük az anyagi hozzájárulás felajánlást a hangfelvételek rögzítéséhez. Hálásak vagyunk a visszajelzésekért is. Volt, aki kedvesen figyelmeztetett bennünket, hogy így talán elkényelmesednek az emberek és kifogy közönségünk. Volt, aki a hozzáférés fizetőssé tételét javasolta.

Mi hiszünk a teljes bizalomból és minden biztosíték, garancia nélküli cselekedetek hatalmában és fenntarthatóságában. Ezért úgy döntöttünk, hogy szabadon hozzáférhetővé, megoszthatóvá tesszük azokat az anyagokat, amelyekhez az előadó hozzájárult és hálásan megköszönjük, ha ennek költségét (ami különösen a videófelvételek esetében jelentős) segítenek fedezni!

Adományt e célra háromféle módon tudunk fogadni:

Akinek az átutalás a legegyszerűbb, a MagNet Bankos számlánkra tud utalni.
Sophianum Antropozófiai Nonprofit Kft
HU 62 1620 0223 1003 1377 0000 0000
BIC: HBWEHUHB
Magnet Bank
Fontos, hogy a közleményben a következő szerepeljen: adomány az előadások rögzítésének támogatására;

A recepción készpénzes befizetésre is lehetőség nyílik;

A honlapunkon működik egy PayPal-os adománygyűjtési lehetőség is ezen a linken.

A hangfelvételek jelenleg az egyes programoknál találhatók (leginkább az archívumunkban böngészve), de hamarosan összegyűjtjük őket külön a média menühöz, ahol már most is van pár érdekes anyag.

Természetesen egy előadás vagy egy műhelymunka hangulatát, tartalmát az előadó és az érdeklődő közönség együtt teremti meg és formálja. Így a felvételeket nem a személyes jelenlét helyett ajánljuk, hanem az ismeretek elmélyítésére. Így továbbra is bíztatunk mindenkit, hogy ezzel - a személyes jelenlét adta formálási lehetőséggel éljen, – ha csak teheti – jöjjön el az előadásokra!

ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁNUNK!

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink és terapeutáink  iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 20 5999 039-es új, W-flottás telefonszámunkon lehet. Programokkal az info@sophianum.eu, terembérléssel kapcsolatosan: kiss.ambrus@sophianum.eu címre írhatnak. FIGYELEM: Március 30 és április 2 között zárva leszünk. Április 3-tól várunk mindenkit szeretettel!