Tavasz

 „Mi az?” - kérdezte Vén Rigó. 
„Tavasz” - felelt a Nap. 
„Megjött?” - kérdezte Vén Rigó. 
„Meg ám!” - felelt a Nap.

„Szeretsz?” - kérdezte Vén Rigó. 
„Szeretlek!” - szólt a Nap. 
„Akkor hát szép lesz a világ?” 
„Még szebb és boldogabb!”

Szabó Lőrinc

---

FELHÍVÁS

A Napút Műhely (a Napút Művészeti Akadémián tanult önálló alkotók közössége) idén januárban különleges művészeti feladatot vállalt el: a felújítás alatt álló Szent László Kórház 15 ágyas Hospice osztályának készít több, mint 50 olajfestményt, és közösségi finanszírozással szeretnék előteremteni a megvalósításhoz szükséges pénzt. Ezen a linken található a projektet bemutató Kóczán Gábor által készített film, és itt lehet adakozni is március 24-ig!

---

MÁRCIUSI PROGRAMAJÁNLATUNK

A csütörtöki festéscsoport a tervezetthez képest később, összhangban a Nőnap ünnepével, március 8-án indul. Az öt alkalom témája: virágok megfigyelése más szemmel, festés, rajzolás. Két résztvevő számára van még hely. Jelentkezés: eva.ujvary29@gmail.com Tel: 06 20 5757049. Picit bővebben itt.

---

Szerdán, március 14-én, 18:00 - 20:30 (szünettel) "A pedagógiai és a terápiás rátekintetés. Hogyan tudjuk ma az 5 és 9 éves kor közötti gyermekeket jobban megérteni?" Peter Zimmermann gyermekpszichológus előadása, melyet elsősorban szakmai közönségnek szánunk, a gyermekek óvodás és iskolás kora közötti átmenetében tapasztalható felgyorsult, vagy késleltetett fejlődési folyamataiból indul ki. Fontos kutatni és felmérni az eltérő – pedagógiai és gyógypedagógiai – megközelítések eredményességét. Lényegi kérdés, hogy a gyermek egyéniségére összpontosító terapeuta hogyan tud jó kapcsolatot felépíteni a szülők és az osztályért felelős pedagógusok között? A témát a megelőzés szerepének hangsúlyozása miatt is választotta az előadó, aki a szünet után beszélgetni szeretne a résztvevő szakemberekkel, válaszolni a kérdéseikre, és inspirációt kapni a következő alkalom előkészítéséhez. Németből tolmácsol Lendvay Miklós. Regisztráció itt.

Peter Zimmermann 1978 és 2010 között a Herdeckei Közösségi Kórház Gyermek- és Serdülőpszichiátriai Osztályán dolgozott, hosszú évekig az intézmény vezetője volt, jelenleg pedig az AnthroMed társvezetője.

---

Pénteken, március 16-án, 18:00 Sophia és a Lélek: biográfiai munka az éteri és az asztrál síkon. Vera Klein, a holland Biográfiai Intézet vezetője nyílt előadást tart a négyes tagozódás alapján kidolgozott módszerről szóló második hétvége bevezetőjeként. A Biográfiai Alapképzés résztvevőin túl ez az alkalom azok számára lehet érdekes, akik személyes tapasztalatot szeretnének szerezni a Biográfiai Coachingról. Regisztráció itt.

---

Csütörtökön, március 22-én, 18:00 Silye Imre, a Keresztény Közösség papja tart előadást "Lelki és szellemi fejlődés a párkapcsolat által" címmel. Ideál és valóság közelítése életközösségben, házasságban, családban. Igények és lehetőségek összehangolása. A lelki párbeszéd jelentősége. A konfliktusok feldolgozása, és a kapcsolat megújítása hordozó erejű közös célokkal. Az előadás utáni beszélgetésbe bekapcsolódnak Nagy Ágoston és dr. Tóthfalusi Anna pár gondolattal a kapcsolati biográfiai munkáról. Bővebben hamarosan a honlapon, regisztráció itt.

---

Pénteken, március 23-án, 10 és 18 óra között Dr. Hauschka Smink tanácsadásra várjuk szeretettel az érdeklődőket, hogy a tavaszi kikelet fényében új színeket próbáljanak ki. A személyiségükhöz illő bio-natúr sminkek elkészítésében segíteni fog képzett Dr. Hauschka Make Up Artist kollégánk. Jelentkezés és időpont-egyeztetés naponta 9 és 15 óra között a +36-70-367-4220 számon. Email: drhauschkahu3@gmail.com Bővebben itt...

---

ÚJDONSÁG!

Nálunk kipróbálható!... és, persze, meg is vásárolható a kézzel készült, külföldön is nagy sikernek örvendő varázspalló! Hogy mi is az? Egyensúlyozó játék, csúszda, mérleghinta, híd, alagút, fotel, rámpa... Bármivé alakulhat a gyermekek fantáziájának megfelelően, miközben - mint minden jó játék - összetett fejlesztő hatása van. Bővebben a saját oldalán.

---

MEGHÍVÓ

Hármas Tagozódás Szeminárium Alexander Caspar vezetésével, Budapest, március 24-25. Ízelítő a konferencia témáiból: a pénz rejtett hatalma, a pénz mint csereeszköz és értékközvetítő, a mai pénzgazdaság következményei, megvalósult példák a hármas tagozódásra... Részletek, jelentkezési lap ezen a linken.

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink és terapeutáink  iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 20 5999 039-es új, W-flottás telefonszámunkon lehet. Programokkal az info@sophianum.eu, terembérléssel kapcsolatosan: kiss.ambrus@sophianum.eu címre írhatnak.