"A gyógyításhoz bátorság kell." - Ita Wegman

---

Pénteken, február 23-án 18.00 - 21-00: "A kannabisz orvosi alkalmazásának lehetőségei a világban és Magyarországon". Előadók: dr. Robert Gorter és Szelestei Miklós, a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnöke, akik február 24-én, szombaton 10.00-16.00 között dr. Papp Szidóniával, a Sophianum belgyógyászával együtt gyakorlati műhelymunkát kínálnak az egészségügyi szakembereknek a témában. A műhelymunkára helyek már csak lemondás esetén vannak, az előadásra  ezen a linken  lehet regisztrálni. Az előadáson Lendvay Miklós tolmácsol.

---

Hétfőn, február 26-án, 18:30-tól Korcsog Balázs előadása: “A kétszer született: a Rudolf Steiner születésnapja körüli misztériumtitkok" - Február 25-én vagy 27-én van Rudolf Steiner születésnapja? Vagy mind a kettő igaz? Az előadó Szergej Prokofjev egyik tanulmánya alapján tekinti át a Steiner születésének időpontja körüli misztériumtitkokat. Regisztráció itt.

---

Szerdán, február 28-án, 18:00-tól Dr. Kun Csaba előadása: "A világtűz megjelenése a zsíros olajokban." Az Argital alap-, dinamizált és planétaolajokban rejlő terápiás lehetőségek ismertetése. Bővebben és regisztráció itt.

---

Csütörtöki festéscsoport

A tavasz jegyében a következő öt alkalom témája: virágok megfigyelése más szemmel, festés, rajzolás.

Foglalkozások: március 1-től április 5-ig csütörtökönként 8.30 - 10.30-ig (március 15-én elmarad). Jelentkezés február 23-ig: eva.ujvary29@gmail.com Tel: 06 20 5757049. Picit bővebben itt.

---

Bothmer mozgásóra

Kedden reggel 8:00-tól, pénteken pedig 9:00 órától Fehér Annával, aki, többek között, a következőket írja a Bothmerről: "A Bothmer egy fizikai, lelki, szellemi fejlődési út a mozgáson keresztül. (...) egy modern mozgásforma, ami a ma emberéhez szól, és ami által a hát, a váll, a nyak, az egész test könnyűvé, felszabadulttá, áramló minőségűvé változik. A Bothmer társas mozgásforma - közösséget teremt." Bővebben a honlapon.

---

ELŐREJELZÉS

Szerdán, március 14-én, 18:00-kor Peter Zimmermann, az AnthroMed társvezetője, aki több évtizedig a Herdecke Közösségi Kórház gyermekpszichiátere és vezetőségi tagja volt, tart előadást, melynek címe hamarosan a honlapunkon fog szerepelni.

---

MEGHÍVÓK

A Szabad Gondolatok Háza szeretettel vár minden érdeklődőt a tavaszi szemináriumi hétvégékre, melyek programját ezen a linken olvashatják.

 

A Farm Alapú Nevelésért Egyesület szeretettel meghívja a „Föld és a Gyermek” című szakmai konferenciára és műhelymunkára, melyet február 24.-én (szombaton), 10 és 16.30 óra között, a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban tart. Ezen az alkalmon kerül bemutatásra az első, Egyesületünk gondozásában megjelenő kiadványként Karl Ege: "Korunk nyilvánvaló szükséglete" című írása is.

 

Vasárnap, március 4. 16:00 - 20:00, Rudolf Steiner Ház - Pecsét terem: MEGEMLÉKEZÉS ITA WEGMAN HALÁLÁNAK 75. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL. Előadók: Almási Katalin és Dániel János Tamás. Közreműködik: Vidákovich Emese – euritmia

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink és terapeutáink  iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 1 5999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal az info@sophianum.eu, terembérléssel kapcsolatosan: kiss.ambrus@sophianum.eu címre írhatnak.