"A bölcsesség fényével átszőtt és a szeretet melegével átitatott emberi cselekedet az, ami a világ értelmét és rendeltetését beteljesíti." Rudolf Steiner

"A Biográfiai Coaching művészete" - Josien de Vries, a holland Biográfiai Intézet egyik alapítója és Vera Klein, az intézet jelenlegi vezetője tart előadást pénteken, január 26-án 18:00 és 21:00 között.

A zártkörű képzés egyes péntek esti előadása nyitott lesz, hogy a Biográfiai Munka iránt érdeklődők személyes tapasztalatot szerezhessenek és, miközben gyakorlati megközelítésben látják egy-egy téma feldolgozását - a jelen esetben az ember és a világ négyes tagoltságát - inspiráló impulzusokat kapjanak saját önismereti útjukon. Picit bővebben itt olvashatnak.

---

január 29. hétfő, 18:30 Korcsog Balázs szellemtudományos előadása:"Marie von Sivers mindig velem lesz. A mi szövetségünk felbonthatatlan." Első Máriaként Steiner misztériumdrámáinak egyik főszereplője volt - és az ő élete is igazi misztériumdráma: egyszerre volt a centrumban és a periférián az antropozófia földi születésénél. Regisztrációhoz.

---

Szeretettel mutatjuk be új kollégáinkat!

dr Kiss Eszter, homeopata, antropozófus orvos
a szegedi Napsugaras Ház alapítója február 5-től hétfőnként 11:00 és 18:00 között várja a gyógyulni vágyókat. Idézet
Eszter bemutatkozó soraiból: "(...) bár a nyugati orvoslást biztos es szükséges alapnak tartom, a fizikai síkon túl a lelki, szellemi, családi és életútbeli sajátosságok figyelembevételével tartom lehetségesnek a gyógyulást. (...) Az antropozófus orvoslás tárházában nemcsak a hatékony és a betegek által is nagyon kedvelt módszereket találtam meg, hanem a terápiás közösségben való munkát, a közös gondolkodás örömét is." Bejelentkezés a recepción (l. lent).

---

Jason Tingley, gyógyeuritmista és Pressel terapeuta Angliában született, Svédországban, Németországban, Svájcban képezte magát. Svájci, angliai, amerikai Camphillekben, idősotthonokban és privát praxisban szerzett tapasztalatokkal februártól megkezdi terápiás működését a Sophianumban is. Angol és német nyelvű laikus euritmia-csoportfoglalkozásai várhatóan márciustól indulnak.

A szegedi Napsugaras Házzal elindult szakmai együttműködést a Sophianum részéről első lépésként Bakony Rita és Jason Tingley terápiás tevékenységének köszönhetjük.

---

Nagy Ágoston, biográfiai munka kísérő

"A biográfiai munka vagy életút vizsgálat - írja Ágoston - az önismereti és önfejlesztési utak közül talán leginkább azt segít felismerni, hogy ki vagyok ÉN, milyen a kapcsolódásom a világgal, mi az értelme az életemnek? (...) Jó szívvel ajánlom azoknak, akiket ezek az életkérdések feszítenek, bátran és kitartóan foglalkoznának életük eddigi örömeivel és nehézségeivel... mert a biográfiai beszélgetésben készen álltunk a csodára..." Bejelentkezés: agoston@zpok.hu

---

Februártól szombat délelőttönként Tárnoki Fanni várja szeretettel a vendégeket dr. Hauschka kozmetikai kezelésre. Fanni így ír arról a találkozásról, amely megváltoztatta szakmai életét: "Kozmetikusként rengeteg kozmetikum készítésének szakmai továbbképzésén vettem részt, majd alkalmaztam ezeket magamon és a vendégeimen egyaránt. Mégis hiányzott még valami. Továbbkerestem, míg rátaláltam a legfantasztikusabb élményre, melyet a Dr.Hauschka termékei nyújtanak számomra." Bejelentkezés a recepción.

---

Sophianum hétfőtől péntekig 9:00 és 19:00 óra között van nyitva. Orvosaink és terapeutáink  iránt érdeklődni, bejelentkezni a rendeles@sophianum.eu email címen vagy - nyitvatartási időben - a +36 1 5999 039-es telefonszámon lehet. Programokkal az info@sophianum.eu, terembérléssel kapcsolatosan: kiss.ambrus@sophianum.eu címre írhatnak